- Без Лого - http://bezlogo.com -

Италия: намалиха присъдите на обвинените в процеса срещу новите „Червени Бригади“

На 28 май съдът в Милано огласи присъдите на втора инстанция срещу 11 членове на „Военно – политическа партия на комунистите“ (Partito Comunista Politico-Militare – PCPM). Това стана възможно след  като Касационния съд промени класификацията на PCPM от „терористична“ на „подривна“ организация.

[1]

Присъдите на отделните обвинени са намалени между 1 и 3 години като максималната сега е 11 години и шест месеца затвор, докато на първа инстанция беше 15 години.

[2]

На снимката в килията : Алфредо Даванцо

3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Италия: намалиха присъдите на обвинените в процеса срещу новите „Червени Бригади“"

#1 Comment By Stan On 29 май 2012 @ 08:55

Като пишете новини е хубаво да слагатемалко предистория – откога тече процесът, за какво ги съдят и т.н… Ако не в самия текст, то с тагове към предишните подобни новини ако има.

#2 Comment By Бай Благой On 29 май 2012 @ 11:53

Хубаво е да слагаме но понякога не остава време….
РСРМ се смята за наследник на едно от обособилите се през 80-те години крила на „Червените бригади“. Алфредо Даванцо (идеолог на РСРМ) е бил активист на „Червените бригади“, медиите му приписват участие в убийства и отвличания.
Процесът е от 2007 година, обвиненията са за разстрела през 2001г, (ако не бъркам) на автора на проекта за пенсионна реформа в Италия, за атентат срещу една от телевизиите на Берлускони и още една-две бомби…

#3 Comment By Stan On 30 май 2012 @ 07:40

Благодаря, Бай Благой!