„Непокаяли се анархисти“ зад атаката срещу коли на гръцката църква

epithesi_me_molotof_sti_moni_petraki

Служебни автомобили на Гръцката православна църква бяха изгорени при нападение със самоделни запалителни устройства срещу сградата на Светия Синод в атинския квартал Колонаки. Група нарекла се „Непокаяли се анархисти“ пое отговорност за атаката с комюнике в интернет:

„На втория ден се свика събор на братята анархисти. Анархистите погледнаха към небето. Една черна звезда се извиси и с огнен лъч показа новия Храм на търговците и фарисеите в Содома на Колонаки. И братята анархисти извикахаха в един глас – огън!“

Това е поредната атака срещу църковната мафия, като отговор на полицейските нападения и унищожаването на три, окупирани от анархисти, сгради в Солун, една от които беше собственост на църквата. В комюникето се заявява още, че „причина за полицейската атака срещу окупираните сгради е, че в тях беше възможно едно свободно съжителство и самоорганизация на потиснатите“, както и, че „църквата винаги е била основен съучастник на държавната власт и ударът срещу нея е удар срещу командния пост на държавата“.

Източник: efsyn.gr

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*