Фашистка банда атакува стачкуващи складови работници край Милано


Група от стачкуващи работници, блокиращи склада на компанията (SDA) в Карпиано, край Милано, беше атакувана снощи от наемници фашисти, въоръжени с ножове и метални тръби.

В своя публикация, автономният синдикат на складовите работници Си Кобас (Si Cobas) заяви, че са били атакувани от „група от фашисти и бандити, докарани от Салерно“ и призоваха всички членове на синдиката да се насочат към мястото на инцидента за да помогнат на колегите си.

Атаката бе отблъсната успешно от работниците, които успяха да задържат блокадата на склада, въпреки че напрежението в района беше много високо.

Стачката, която започна миналата седмица, е във връзка с въвеждането на нова аутсорсинг компания, отговаряща за управлението на склада, която се опитва да отмени всички права на работниците, които те са си извоювали чрез синдикални борби през последните пет години. От тогава, работници от цяла Италия обявиха стачка в знак на солидарност с колегите си, а на някои места блокираха входните врати на складовете.

Това не е първият случай, в който складовите работници са атакувани от организираната престъпност. През 2014 г. един от активните синдикални дейци на Си Кобас беше атакуван и тежко пребит в Милано. Освен това връзките между крайно десните групи и мафията също не са необичайни, нито връзките им с различните аутсорсинг компании, които често управляват складове в Италия, както стана ясно от журналистическите разкрития направени през 2014 г. в Рим.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*