Списък/Решетка

Видео

Уоблитата (1979)

В началото на XX в. името „Индустриални работници на света“ всява ужас сред американските собственици на компании. Борещи се за по-високо заплащане, по-добри условия на труд и по-справедливо общество като… Чети още »

Майка Анархия и нейните синове

Работници от Варна очакват неизплатените си заплати (2017)

Блогът на Мавракис , „Борбите на работещите хора в България“, 04.10.2017г.

В студиото на телевизия „Стара Загора“  гостува синдикалист от варненската секция на Автономен работнически синдикат. Видео канал на АРС http://Видео канал на АРС

Реквием за американската мечта (2015)

Във филма Ноам Чомски характеризира същността на нашето време и описва съзнателната концентрация на богатство и власт в ръцете на малцина избрани. Чрез интервютата, заснети в продължение на четири години,… Чети още »

Протест срещу G7 в Лука, Италия – сблъсъци с полицията

Забранени символи – На чия страна си?

Икономически преглед с Ричард Улф, януари 2017 – Доналд Тръмп

Ричард Улф анализира последствията, които ще имат икономическите мерки, предлагани от новия американски президент Доналд Тръмп – спирането на износа на работни места от САЩ, възстановяването на инфраструктурата, отмяната на… Чети още »

Тайният свят на американските избори – Джон Пилджър и Джулиан Асанж (2016)

Живата легенда в журналистиката Джон Пилджър интервюира един от героите на нашето време, Джулиан Асанж, по повод поредната порция имейли, публикувани от сайта Уикилийкс, този път уличаващи Хилъри Клинтън в… Чети още »

Илия Троянов за новата си книга „Власт и съпротива“

Писателят разказва какво е научил при създаването на книгата и какво очаква читателите да научат от нея. Жертвите не са жертви. Престъпниците не са гузни. Демокрацията е цирк.

Европейски съюз за Украйна

Изправени пред политическата и икономическа криза в своята страна, хиляди украинци тръгват към Европа в търсене на работа. Само през последната година над 400 000 са получили разрешение за работа… Чети още »

Война в Сирия или война против Сирия

„САЩ и техните съюзници просто внесоха изметта на 100-тина държави, за да опитат да повалят Сирия отвътре, защото отвън не можеха. Не успяха.“ В това видео ще чуете гледната точка… Чети още »