- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гладна стачка срещу недосегаемите в българската енергетика обяви Георги Котев

[1]Вече повече от час българският ядрен физик Георги Котев протестира на площад „Шуман“ – край централата на Европейската комисия. Той е обявил безсрочна гладна стачка с искане европейските институции да се намесят и да предизвикат независимо разследване на подмяната на ядреното гориво на АЕЦ „Козлодуй“ преди две години.

Георги Котев е категоричен, че новото гориво е нелицензирано у нас и може да бъде опасно. По думите му обаче покупката е резултат от мощна корупционна схема на предишните управляващи от БСП и НДСВ.

Пред наш репортер Георги Котев назова и имена:

Като започнем от най-популярния „дълъг инкасатор“, така известния Р. Овч., преминем през бивши депутати – Иван Гризанов, шеф на борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй“, червен депутат; бившия жълт депутат и бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Йордан Костадинов… От тука нататък вече чисто политическите фигури се размиват, нямат конкретна заявка за участие, те са в сянка. И следват всички последни изпълнителни директори, плюс настоящия и предишните трима, техните екипи…

Георги Котев съобщи, че е информирал новото правителство за случая, но то е отказало да се заеме с него, което, по думите му, предизвиква съмнения, че и в неговите среди има облагодетелствани от корупционната схема.

Привърженици на българския ядрен физик Георги Котев протестират пред сградата на Президенството.