Енергично срещу престъпността

Наскоро арестували рецидивист в Плевен. Тъй като той оказвал съпротива, един от полицаите произвел изстрел във въздуха. Куршумът рикоширал и ранил рецидивиста в главата.

(Ако се чудите от какво куршумът е рикоширал във въздуха – възможности много. Небесният свод. Международната космическа станция. Ниско прелитащ изтребител. Тежко брониран гълъб… Ама сте недосетливи!)

Пак наскоро в Кърджали бяха проведени действия за арестуване на сводник. В хода на операцията е пострадало семейство, имащо контакти със сводника. Извършителите са неизвестни (отказали са да се легитимират). След повикването на полицията казали, че са от полицията. Може и да не е вярно – кой престъпник не претендира, че е от полицията?

Не се и съмнявам, че с такива мерки престъпността скоро ще бъде унищожена. При такава полиция на кого му трябва престъпност?

Адрес на статията
Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

6 коментара

 1. Плевенския изрод е рецедивист с десет ефективни присъди, последната за това, че е пребил и ограбил възрастен човек и заради която се е укривал. Ясно е, че няма никакъв рикошет, боклука си е получил заслуженото по извънсъдебен начин, с изстрел от упор в манерката…

  Случаят с битото семейство в Кърджали не е толкова прост и не е зле малко да се събере информация преди да се пише. Битите хора са родители на търсения сводник Мустафов, който по регистрация се води на адреса който е атакуван. Кадир Мустафов освен сводник, е и лидер на младежкото ДПС във вилаета на движението Кърджали. Депутати от ДПС са семейни приятели на Мустафови, с което и може да се обясни реакцията на т.нар опозиция по случая, но май си вкараха автогол.

  • Ако е така както твърдиш, то не е ли по-добре да си направят една тайна акция и да го гръмнат този рецидивист, а трябва да се дискутира имало ли е рикошет или не, има ли полицейски произвол или не.
   Ако го бяха пушнали „извън работно време“ просто щеше да пише, че мъж е прострелян… и толкова.

 2. Байно льо – ходи с каска, че рикошетът може теб да намери. Отново :)

 3. Заплашваш ли ме?

 4. Ти да ми се подиграваш? На мен? Сигурно се шегуваш?

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*