Със сватбата на сина си Първанов си го мери с Борисов

Не съм хейтър (б. р. – мразещ) на президента и семейството му. Синовете му ми се виждат симпатични, а жена му – трезв и нормален човек. Съчувствам на младоженците за публичната им сватба. Не можеше ли цялата дандания да мине инкогнито? Явно не.

Сватбата на президентския син имаше ясно послание: „Аз съм като вас. Като женя сина си го правя както му е редът. Мерцедес, всичко живо шие грозни дрехи, настъпване, залци с мед, съвета, църквата, ресторанта, да не обидим сватовете… Е кой не го прави?”.

Разбираемо е, Първанов мери сили с един друг човек от народа – Борисов. Някак автоматично това значи да показваш, че никоя родна простотия не ти е чужда.
Добре щеше да бъде, ако президентът не правеше като другите. Глупостите в съвета, айде разбирам, ама тази тъпня в църквата и гнусния Скай плаза със скучното меню и сватбарските мурафети.

Уж за това президентът е един, предполага се, че има доста повече качества от масата.
Няма скоро да видим български президент на колело, децата му да ходят на абитуриентски бал с рейс, да предпочита къмпинга пред лова, да показва самочувствие с шега, а не с убийствена сериозност и най-вече да не прави всички простотии, които прави любимият му народ. Мислех си, че президентът ме представлява в друг смисъл, че изразява неживковост, европейскост, някаква модерност и интелигентност, а не спарен балкански традиционализъм и обикновена пошлост.

Пожелавам на малкия Първанов син да има късмет да се ожени извън мандата на баща си – белким се отърве от селската пълна програма.

P.S. Все пак обикновеният Първанов е за предпочитане пред маниакалния Костов, който ожени дъщеря си в резиденция Бояна.

P.P.S. Умен читател каза:

– Е какво толкова пискаш? Лично аз съм бил поне на четири-пет сватби в Скай плаза.
– Точно за това пискам, защото президентът можеше да ожени сина си в някое малко затънтено селце, след което да си тръгне и да остави купона на младите. Щеше да значи повече от всичко, по което се опитва да прилича на простия българин.

Адрес на статията
Етикети: ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40