Чрез манифест, който „Секта на ревлюционерите” остави вчера в квартал Никеа, пое отговорността за убийството преди девет дни на 37-годишния журналист Сократис Гиолиас. Манифестът беше публикуван дословно в гръцкия вестник Та неа и съдържа заплахи срещу журналисти, издатели, полицаи, прокурори, служители и директори на затвори, социални работници и с обидни думи говори за спортистите, които са били замесени в допинг скандали. Сред имената на издателите и журналистите, за които редкаторите на листовката използват тежки обиди, се открояват известните Петрос Костопулос известен от началото на ’90 издател на списанията „Клик” и „Макс”, водещият на телевизионното предаване „Ола 10” Темос Анастасиадис и издател на вестник „Тема”, разследващият журналист Макис Триандафилопулос, водещият на новините Никос Хадзиниколау, бившият собственик на телевизия Алфа Димитрис Кондоминас, чийто медиен съветник е бил и убитият Сократис Гиолиас.

Според вестник Нафтемборики неизвестно лице се е обадило по телефона в редакцията на вестник Та неа и е посочило конкретно място, където е бил оставен манифеста. Редакторите на вестника, които са отишли на мястото са открили текст от седем страници изписан на листове хартия, а не в електронен формат записан на CD, както са били оставяни предишните текстове. Текстът е открит в жълт плик оставен в квартал Никеа и е изпратен в лабораториите на полицията, за да се установи дали случайно няма отпечатъци.

От антитерористичните служби са направили проучване и на мястото, където е бил оставен манифестът. В манифеста освен отправените заплахи, списвачът на текста твърди, че организацията разполага с оръжия, които не са били използвани до момента в нападенията. Също така става ясно, че може би членовете на организацията си сътрудничат с членове на други въоръжени организации и са развили информационна мрежа. Към манифеста е прибавена и снимка на много нови оръжия сред които и автомати Калашников, с които се е сдобила терористичната организация, а самият текст е озаглавен „Сектата се въоръжава пак”.

В текста на организацията се уточняват причините за убийството на журналиста, което се характеризира като „трудов инцидент”, казва вестник Вима. Терористите го свързват със случаите Ватопед и допинг скандалите, но и списването на определени блогове от 37-годишния Гиолиас, които е използвал като „средства за манипулация”. Според твърденията на терористите Сократис Гиолиас е имал двама полицаи, които са го пазели и описват подробно всекидневието на журналиста, както става ясно от манифеста. От Министерство за защита на гражданина информацията, че Гиолиас е имал охрана се опровергава със забележката, че в миналото за определен период от време се е движел с частна охрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40