КОМЕНТАР: Един интересен случай – не всеки ден полицай или какъвто и да е охранител оказват помощ на враговете си. Обикновено думата „полицай“ се свързва с фразата „пребил невинен“ и много рядко с друга фраза – „помогна на признат за виновен“. Вярно този охранител, не е постъпил така от състрадателност, а заради вътрешни полицейски интриги, но пак случая си остава интересен.

http://socialwarchicago.blogspot.com/2010/07/jail-guard-helped-prisoners-escape.html

Тази седмица Darin Gater (41), бивш пазач в затвора в Cook County е бил осъден на две и половина години за това, че през 2006 е помогнал на 6-ма затворници да избягат.

Той е дал униформата си и ключовете на затворниците, след което се е закопчал с белезници в една килия за да изглежда така, сякаш е бил издебнат.

Всичките 6 затворници са хванати за около 24 часа. Според прокурора Gater с това си действие е искал да постави в затруднено положение тогавашния началник Michael Sheahan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40