GSM модеми от Виваком

Наскоро една моя позната ми се оплака покрай GSM модемите на Виваком. (Така наречената мобилна Интернет връзка.) Всъщност, не от самите модеми, а от отношението.

При подписването на договора тя изрично попитала върви ли модемът под Линукс, и ще може ли да го настрои. И била изрично уверена, че върви чудесно, и че няма да има никакви проблеми.

Уверението траяло, докато не се опитала да го свърже. Въпреки че не е компютърно неграмотна, не успяла. Когато потърсила помощ в магазина, откъдето го е закупила (и където е получила уверенията и обещанията), управителят студено й отговорил, че те не предлагат помощ за свързване под Линукс. Причината? Линукс бил операционна система, в която всеки си прави сам всичко. Така че не било тяхна работа, и ако може, тя да не му губи времето повече…

… Не зная дали ще успея да й го пусна. Може би да. Може би не – кой знае дали не са я излъгали както за помощта, така и за вървенето въобще?

Знам обаче какво да очаквам от Вивател на тема мобилна свързаност. И предупреждавам всичките си читатели да очакват същото. Не само за Линукс. Който служител има желание да помогне, ще го има и за Линукс. Който няма, няма да го има и за нищо друго.

Затова, ако имате нужда от мобилна свързаност, потърсете друг мобилен оператор. С Виваком имате шанс да се натъкнете на такова “съдействие”… Предупредени сте.

Адрес на статията
Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Pingback: Дживгарче

  2. Pingback: Орлин

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40