Наскоро една моя позната ми се оплака покрай GSM модемите на Виваком. (Така наречената мобилна Интернет връзка.) Всъщност, не от самите модеми, а от отношението.

При подписването на договора тя изрично попитала върви ли модемът под Линукс, и ще може ли да го настрои. И била изрично уверена, че върви чудесно, и че няма да има никакви проблеми.

Уверението траяло, докато не се опитала да го свърже. Въпреки че не е компютърно неграмотна, не успяла. Когато потърсила помощ в магазина, откъдето го е закупила (и където е получила уверенията и обещанията), управителят студено й отговорил, че те не предлагат помощ за свързване под Линукс. Причината? Линукс бил операционна система, в която всеки си прави сам всичко. Така че не било тяхна работа, и ако може, тя да не му губи времето повече…

… Не зная дали ще успея да й го пусна. Може би да. Може би не – кой знае дали не са я излъгали както за помощта, така и за вървенето въобще?

Знам обаче какво да очаквам от Вивател на тема мобилна свързаност. И предупреждавам всичките си читатели да очакват същото. Не само за Линукс. Който служител има желание да помогне, ще го има и за Линукс. Който няма, няма да го има и за нищо друго.

Затова, ако имате нужда от мобилна свързаност, потърсете друг мобилен оператор. С Виваком имате шанс да се натъкнете на такова “съдействие”… Предупредени сте.

2 thoughts on “GSM модеми от Виваком”
  1. Като махнем ВИВАКОМ, остават още трима шмекера. Да не мисли някой, че от тях става нещо!? Въобще тук в БГ сме в капан на ИДИОТИ! Който иска по-добро – Терминал 2!

  2. Работил съм в IT компания, предоставяща комуникации. Отвращава ме некоректността на родните оператори към клиентите. Ние работихме така, че клиуентът да е 100% наясно с услугите и заплащането за тях. Никаква сянка на съмнение да не се появи. И ако някой клиент случайно не е разбрал нещо, получаваше голям бонус.

    Миналата година жена ми забрави да си поиска нов телефон във Vivacom като си поднови договора. На второто посещение в офиса ни казаха, че НЕ Е ПОИСКАЛА. Аз обаче ги попитах защо не са и предложили и ме пренасочиха към техния сайт. А там като писах, никой не ми отговори. В друг офис ми казаха: „идете в офиса, където сте подновили“. Сто пъти ни звънят по телефона да подновяваме с предложения за безплатен телефон и не можем да се отървем от досажданията по никакъв начин. И натова отгоре както сме забързани, гледаме да не изпуснем някое „ДА“ – („да“ се зачита от системата като договор)! За Мтел няма да говоря с какви перипетии съм се сблъсквал, защото вече всеки знае как действат.
    И двата изброени оператора не са ми отговаряли на репортите. Дори във FB съм им писал по стените. Трият и никакъв отговор. Нито едно: „Здравейте, как мога да Ви бъдем полезни?“ Или: „Моля ни извините, грешката е наша. Ще ви дадем възможност да си изберете телефон, още веднъж моля да извините колегите – за нас коректността е важна.“
    ПОМИЯРИ! Помиярска нация, помиярска държава, помиярско отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40