Проблемите с тока по Южното Черноморие ще стават все по-жестоки. Прехвърлянето на отговорността между дружествата няма да реши проблема с капацитета на електропреносната мрежа в района на Бургас.

Това се казва в писмо на Националната електрическа компания и Електроенергийния системен оператор до електроразпределителното дружество за Южна България ЕВН. „Учудваща е липсата на коментар от страна на ЕВН България по отношение на въпроса защо електроразпределителното дружество сключва непрекъснато договори за присъединяване към мрежата с безбройните нови хотели и взема парите на клиентите си, след като е наясно, че електропреносната мрежа в региона няма такава мощност и не отговаря на всички технически изисквания за свързване на обекти на потребители“, пише в писмото.

НЕК ЕАД и ЕСО ЕАД не носят отговорност за подписването от страна на ЕВН България Електроразпределение АД на изключително голям брой договори за присъединяване към мрежата без това да е съгласувано с тях.

Считаме, че не е редно ЕВН да коментира липсата на инвестиции от страна на НЕК ЕАД, когато самото електроразпраделително дружество не вкарало средства за изграждането на собствен електропровод и електроразпределителна инфраструктура, които ще решат трайно проблема с повишената консумация на електроенергия в пръстена Бургас – Старо Оряхово, заявиха от НЕК и ЕСО.
ЕВН имат сериозни проблеми по отношение качеството на предлаганите от дружеството услуги в този регион, пише в писмото.
НЕК ли е виновна за постоянното присъединяване на нови и нови абонати, без мрежата да е готова да ги поеме. Това са договори с предизвестени тежки проблеми. Положението в най-големия български курорт Слънчев бряг поради тези причини ще става все по-драматично, категорични са специалисти. Те смятат, че австрийците от ЕВН се опитват да прехвърлят проблемите от болната глава на здравата.
След отправения от нас апел към собствениците на хотели в района за разумно използване на електроенергията в часовия пояс – 18,45 до 21,40 часа ние срещнахме разбиране от тяхна страна, въпреки, че е разгара на сезона. Благодарение на този диалог диспечерите от ЦДУ отчетоха спад в натоварването на мрежата. Ползата от тази стъпка е единствено за потребителите по Черноморието.

Все повече пострадали потребители от режима на тока считат, че ЕВН се държат некоректно, защото смятат, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков защитава интересите на дружеството. Допреди година той е бил прокурист в австрийската компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40