Синджирът на „Русалка“ е извън територията на комплекса и трябва да бъде премахнат. А таксата от 6 лв., която събират собствениците Баневи от плажуващите, е незаконосъобразна.
Зам. окръжният прокурор на Добрич Георги Коларов заяви за АСН, че е приключила проверката и е констатирано нарушение на закон, според който всеки има право на свободен и безплатен достъп до плажа. Под внимание е взет и фактът, че таксата се взема без да се интересуват дали хората ползват или не паркинга.

В резултат на заключението, че действията на „Русалка“ са незаконосъобразни, сме изпратили писмо до кмета на Каварна, който има правомощия по този закон да премахне заграждението и да наложи имуществена санкция, която за юридически лица е в размер от 6 до 12 хил. лв.,  каза Коларов.

Кметът Цонко Цонев заяви, че вече е получил преписката от прокуратурата и препоръките й. Издадохме заповед за премахване на ограничителния синджир. Ако собствениците на комплекса не спазят законно установеният срок и не премахнат съоръжението, то ще преминем към принудителното му отстраняване, предупреди кмета.

На въпрос какъв размер ще е имуществена санкция на дружеството, Цонев заяви, че размерът ще е минимален, тъй като това е първо такова нарушение.

2 thoughts on “БСП олигарх събира незаконно плажна такса”
  1. Явно въпроса е, че дори ги е мързяло да си сменят закона, че да пасне на дейността им.
    Но за да се промени закон на много хора трябва да се бутне, а така става скъпо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40