Гражданска инициатива „Справедливост” депозира в СГС  колективен иск срещу МВР за причинени на гражданите неимуществени вреди при издаване на лични документи.
Размерът на неимуществените вреди е оценен на 50 /петдесет/ милиона лева, като на този етап искът е предявен като частичен.
От съда се иска признаване незаконността на действията и бездействията на МВР при издаването на лични документи, да се плати обезщетение за неимуществени вреди и да се осъди МВР да приведе дейността си в съответствие с искванията на закона.
Атакувани са пред Върховния административен съд и таксите за издаване на български лични документи като противоречащи на принципа за разходооправданост на таксите по чл.2 от Закона за държавните такси.
Сдружението предостави информация за двете съдебни процедури, както и за предприетите действия срещу незаконните комисиони, събирани от СИБАНК при подаването на заявления за лични документи, на специална пресконференция в петък, 27 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40