Българите, живеещи постоянно в чужбина, са превели на семействата си у нас 702,5 млн. евро за последните 12 месеца до юни 2010 г. От България към чужбина пък са изпратени само 7,5 млн. евро. Така нетната сума, постъпила в страната ни от емигрантите, са рекордните 695 млн. евро, показват изчисления на Investor.bg на база данните на БНБ. Страната ни е получила от фондовете на ЕС 867 млн. евро за периода, но e превела 435 млн. евро, основно за членския ни внос в ЕС. Това знаеш ли какво означава – да ти
пикая на Европейския съюз, от който полза имат само чиновници и бюрократи!
Изпратените средства от българските емигранти са близо два пъти повече от получените от ЕС нетно 432 млн. евро за 12-те месеца до май 2010 г.
Според някои изследвания неофициално изпратените у дома пари от емигранти са с около 30-40% повече от официално получените. Официалните нетни трансфери за 695 млн. евро формират около 2% от БВП на България. За страни като Молдова и Албания делът на тези приходи от БВП е над 10%.

В същото време със страшна сила се засилва вътрешната емиграция. Причината е празният стомах, който кара хората да тръгнат към големите градове за да търсят работа. Производители на селско-стопанска продукция от май месец не са се прибирали в домовете си. На 300 км в голям град те продават продукцията си и накрая като теглят чертата – нула. Разходите повече от приходите – за производство, транспорт и квартири срещу продажба. Нула!

Унижение! Унижение! Унижение!
Шефът на Бугаргаз Гогов моля ти се отиде да обяснява повишаването цената на газа от октомври на полувремето на мач в който игра Бог Бойко. На полувремето Богът каза на медиите: Не плашете хората, че ще има увеличение, а Гогов на 10 метра отговори: Свалянето на цената на газа преди 2 седмица бе измислица!
Ти представяш ли с в каква държава живеем. И накрая лидерът сред телевизиите БиТиВи завърши: отборът на премиерът Бойко Борисов победи с 6:0. Ти наясно ли си в каква идиотска държава живеем.

Карикатура Христо Комарнистки
Пенсията невъзможна! На Бойко обаче не му пука, важното е да е маджо на футбол – 6:0!

One thought on “Е, това е върхът! Емигрантите са превели на семействата си у нас 702,5 млн лв! Да ти ПИКАЯ на Европейския съюз”
  1. Извадете и сумата която плащаме за да участват нашите „рейнджъри“ в несправедливата окупация на Афганистан, и ако още ги има в Ирак. Ако добре помня това са около 500 милиона лв годишно. Но е добре цифрата да се провери. Разходите по членството ни в НАТО съшо са неоправдани. Военно сме заплашени единствено от Турция поради потенциален етнически конфликт у нас. Но Турция също е в НАТО и вече има прецедент, в който две членки на нато са във военен конфликт. Турция и Гърция за остров Кипър. Никой не се намеси! Още по-малко някой ше се намеси за България. Това прави членството ни в НАТО излишно. На гол тумбак чифте пищови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40