- Без Лого - https://bezlogo.com -

Истина е!

[1]Рори Макинис е британски тинейджър, който няма как да е чувал за Божидар Димитров и Димитър Туджаров – Шкумбата. И все пак делото му може да се окаже сериозно свързано с България и управлението на ГЕРБ – Рори е нарисувал на покрива на семейното имение в живописната английска провинция един още по-живописен фалос, който е толкова голям, че се вижда и на Google Earth.

Само един толкова космически фалос може да символизира летните достижения на властта у нас, която дава все по-ясен отговор защо не може да се справи с икономическата криза – защото е некомпетентна.

Тази некомпетентност вече става нещо като реално случващ се виц – Шкумбата не само е обявен за родолюбец, а и става консул. Божидар Димитров пък решава, че Созопол е вторият Йерусалим. Решението е подплатено с „научни“ доказателства изведени от няколкоминутно посещение на терен. Всичко е ознаменувано с опелото и разнасяне на някакви предполагаеми свети мощи из града, включително в присъствието на Симеон Дянков. Мислех, че поне той не би участвал в такъв фарс. Обаче участва, барабар със сребърната мощехранилница на Бойко.

Да, по някакъв перверзен начин е забавно да гледаш Божидар да говори за „новия Йерусалим“ след като малко преди това се е подигравал на „грандоманията на скопяни“. Весело е и да слушаш как същият най-голям националист в държавата говори, че сме „шибан народ“ [2]. Но никак не е забавно да знаеш, че хора като него и Шкумбата (с професионален стаж като електрошлосер) всъщност вземат отговорни решения.

Медиите обаче са доволни. „Новинар“ [3] преди няколко дни излезе със заглавие „Истина е! Мощите край Созопол са на Йоан Предтеча“.

Едва ли са негови. И Созопол няма да стане новият Йерусалим. Но ако някой от ГЕРБ се сети да се запознае с Рори Макинис, може да го помолим да нарисува нещичко и в центъра на София. Ще ни отива за пред света.