Кой предложи в София да има ул. „ген. Христо Луков”?

Във връзка с намерението на БСП и БАС да правят „патриотичен фронт за борба с крайната десница”, мисля, че ще е интересна една информация с давност от няколко месеца, но с оглед  на новата, „фронтова обстановка”, пак актуална.

Някой ако си мисли, че идеята  за подобно именуване е дошла от средите на БНС, БНРП, СБНЛ, НСДАП, ККК и т.н, се лъже. Човекът внесъл и докладвал пред Общинския съвет на София  предложението е общинският съветник от БСП Бойко Маринков. Същият е историк, научен сътрудник към БАН и явно почитател на спорни личности като Луков, обвързани идеологически с фашизма и нацизма и с прогерманската ориентация на България във Втората световна война.

29. Доклад вх. № 93-00-323/19.11.2009 г. относно наименуване и преименване на улици на територията на районите „Лозенец”, „Студентски”, „Връбница”, „Овча купел” и „Триадица”.
Докл. Петър Гюзелев, Бойко Маринков
Решение № 790 по точка 29, обявено на 28.12.2009

http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f18872.pdf
http://www.request.bg/index.php/lang-bg/sofia-council-sessions-archive/127-sos-archive-2009-12-17

Ако пък някой смята, че подобни факти са странни или скандални, не е наясно с реалната ситуация в България където политическата шизофрения е закономерна и… планирана.

Наблюдател

Етикети: , , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40