- Без Лого - https://bezlogo.com -

„Оправдаха“ ченгето-бияч от Долни Дъбник

[1]Административният съд в Плевен отмени заповедта за дисциплинарно уволнение на полицая Георги Филатов от Долни Дъбник, който бе заснет в клип как удря и рита млад мъж в чакалнята на местното РПУ, пише „Стандарт“.

Видеото бе разпространено в интернет през ноември м. г., както АСН информира тогава. То било направено с джиесем от приятел на потърпевшия Калоян Кръстев, на 22 г., но не било изследвано за автентичност. Поради това, и поради други процесуални гафове, плевенската дирекция на вътрешните работи бе осъдена и да плати разноските по делото на Филатов.

Полицаят бе отстранен за уронване на престижа на службата. Жители на община Долни Дъбник направиха подписка и организираха митинг в негова защита.

Инцидентът стана след като група пияни мъже потрошили такси. Сред тях бил потърпевшият Кръстев. Той и полицаят Филатов имали стара вражда. Колеги на униформения свидетелстваха, че той бил провокиран и злепоставен нарочно. Приятели на пострадалия обаче отрекоха това. Магистратите кредитираха думата на ченгетата.

СКАНДАЛНОТО ВИДЕО ОТ ИНЦИДЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК [2]