Манталитетът на родните полицаи особено на онези, които са с по-дълъг стаж и работят в по-малките градчета, е под всякаква критика. Сигурно има изключения. Има съвестни и добри полицаи, които си вършат работа и не се държат като самозабравили се мутри.

За поредното полицейско своеволие разбрахме от репортаж на Pro.bg. То изглежда малко по-хард от обикновено, нищо че цел на въпросното своеволие са група роми от софийското село Волуяк. Твърда ръка и категорично отношение е необходимо, когато трябва да се въдворява ред сред циганите, но не мога да се съглася, че е нормално да насочиш пистолет към 5-годишно хлапе и да крещиш: Искаш ли да те застрелям? Според информация на присъствали полицаят дори е стрелял, след като е произнесъл заплахата.

От Pro.bg научаваме, че  десет броя ченгета са пребили двама бащи пред очите на децата и на семействата им. Срамната случка се е случила в селската кръчма. Пострадалите цигани са отведени в 9-то РПУ.

Марио Свиленов, съпругата му Валентина, сестра му Кристина и нейният приятел Ивайло решили да прекарат няколко часа в заведението. Заедно с тях била и пет годишната им дъщеричка. Освен семейството на Марио и Валентина, там са били и техните приятели. Другият пострадал е 32-годишния Ивайло. Той е бил придружен от семейството си.

Марио и Ивайло били пияни. Жените и децата – прекалено шумни. Няколко минути преди това подпийналите цигани помолили кръчмаря да увеличи музиката. Сега си представете следната картинка: пияни мангали, истерични циганки, чалга до дупка. Във въздуха се носи тежкия аромат на кебапчета и мъжка пот. Изнервени ченгета пристигат след сигнал на граждани. Следва кратък сблъсък, единят от полицаите е насочил оръжието си към петгодишното дете и крещи: Искаш ли да те застрелям?

5 thoughts on “Родната полиция ни ГАЗИ… 2010-ти епизод”
  1. Нещо не ми се вярва, полицаят да е насочил пистолет в главата на детето и да е казал „ще те застрелям“. Тая работа малко ми напомня на култовата самоковска история с „каратето в гръбначния кош“ :)))

    Както и да е, дори да е имало полицейски произвол, то тази случка е поредното доказателство на нашата теза, че произвол и насилие има само когато пострадат хора от или свързани с „големото доброутро“. Останалите да се оправят…

  2. „Мангали“ – изразът отразява отношението на властта към ромите. Чети и по-натам.

    1. Статията е преписана от посочения източник. Аз не бих употребил въпросните думи (не ми харесват и на мен), но реших да оставя оригиналния текст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40