- Без Лого - https://bezlogo.com -

Родната полиция ни ГАЗИ… 2010-ти епизод

[1]Манталитетът на родните полицаи особено на онези, които са с по-дълъг стаж и работят в по-малките градчета, е под всякаква критика. Сигурно има изключения. Има съвестни и добри полицаи, които си вършат работа и не се държат като самозабравили се мутри.

За поредното полицейско своеволие разбрахме от [2]репортаж на Pro.bg. То изглежда малко по-хард от обикновено, нищо че цел на въпросното своеволие са група роми от софийското село Волуяк. Твърда ръка и категорично отношение е необходимо, когато трябва да се въдворява ред сред циганите, но не мога да се съглася, че е нормално да насочиш пистолет към 5-годишно хлапе и да крещиш: Искаш ли да те застрелям? Според информация на присъствали полицаят дори е стрелял, след като е произнесъл заплахата.

От Pro.bg научаваме, че  десет броя ченгета са пребили двама бащи пред очите на децата и на семействата им. Срамната случка се е случила в селската кръчма. Пострадалите цигани са отведени в 9-то РПУ.

Марио Свиленов, съпругата му Валентина, сестра му Кристина и нейният приятел Ивайло решили да прекарат няколко часа в заведението. Заедно с тях била и пет годишната им дъщеричка. Освен семейството на Марио и Валентина, там са били и техните приятели. Другият пострадал е 32-годишния Ивайло. Той е бил придружен от семейството си.

Марио и Ивайло били пияни. Жените и децата – прекалено шумни. Няколко минути преди това подпийналите цигани помолили кръчмаря да увеличи музиката. Сега си представете следната картинка: пияни мангали, истерични циганки, [3]чалга до дупка. Във въздуха се носи тежкия аромат на кебапчета и мъжка пот. Изнервени ченгета пристигат след сигнал на граждани. Следва кратък сблъсък, единят от полицаите е насочил оръжието си към петгодишното дете и крещи: Искаш ли да те застрелям?

5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Родната полиция ни ГАЗИ… 2010-ти епизод"

#1 Comment By Stanislav On 16 август 2010 @ 20:50

„мангали“ ???

#2 Comment By Бай Благой On 17 август 2010 @ 07:37

Нещо не ми се вярва, полицаят да е насочил пистолет в главата на детето и да е казал „ще те застрелям“. Тая работа малко ми напомня на култовата самоковска история с „каратето в гръбначния кош“ :)))

Както и да е, дори да е имало полицейски произвол, то тази случка е поредното доказателство на нашата теза, че произвол и насилие има само когато пострадат хора от или свързани с „големото доброутро“. Останалите да се оправят…

#3 Comment By Андрешко On 17 август 2010 @ 15:38

Жалко, че няма видео материал и по този случай в нета.

#4 Comment By Андрешко On 17 август 2010 @ 15:36

„Мангали“ – изразът отразява отношението на властта към ромите. Чети и по-натам.

#5 Comment By Андрешко On 17 август 2010 @ 15:47

Статията е преписана от посочения източник. Аз не бих употребил въпросните думи (не ми харесват и на мен), но реших да оставя оригиналния текст.