По време на изминалата среща на върха за климата в Копенхаген през декември 2009 около 2000 човека бяха арестувани без да са извършили каквато и да е криминална проява. От тях 20-тина бяха задържани за около месец, а четирима тази есен, започвайки от 24-ти август, ще бъдат изправени пред съдебен процес в Дания. Полицейскте действия по време на световната среща за климата, както и предстоящите съдебни процеси, свидетелстват за проява на непропорционална сила и очевидно нарушават демократичното право на протест!

Понастоящем активисти за климат и справедливост по целия свят организират демонстрации в солидарност със задържаните и настояват за незабавното оттегляне на обвиненията срещу тях. Желанието им е да покажат, че набиращото скорост климатично движение за „смяна на системата, а не на климата” няма да стои безмълвно.

На снимката виждате част от протеста, който днес се проведе в Брюксел. В София група ангажирани с темата хора разпространиха информация за кампанията за солидарност и се обърнаха с писмо към датското посолство.

Призивът на кампанията може да бъде прочетен тук: http://www.climatecollective.org/post/84

Допълнително организирани акции могат да бъдат съобщени тук: cop15repression@climatecollective.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40