Цял отбор по информатика иска да напусне България

Не виждаме смисъл да оставаме в България, заявиха завърналите се медалисти по информатика от международна олимпиада в Канада, съобщи Нюз.бг.

Българският отбор беше от четирима ученици, които донесоха на България 4 медала – два златни, един сребърен и един бронзов, като Румен Христов освен златен медал, стана втори в света от 292 участници.

Румен изтъкна, че са му трябвали 5 години подготовка за представянето на тази олимпиада. Успехът си той каза, че дължи на усилените тренировки по решаване на задачи.

Той бе категоричен, че не го влече научната дейност, а иска да работи в голяма софтуерна компания в чужбина. Условията в България не са никак привлекателни за разлика от тези навън, каза вторият в света по информатика.

Кампусът, където се състоя олимпиадата например, не може изобщо да се сравнява със Студентски град в София, сподели още Румен.

Другият български златен медалист Владислав Харалампиев, който учи в СМГ, заяви, че не е бил предварително сигурен в успеха си и че много се радва, че има златен медал, защото просто се е сетил как се решава задачата.

Сребърният медалист Антон Анастасов също сподели, че се е подготвял 4-5 години, че на олимпиадата в Канада е имало наистина трудни задачи и че конкуренцията е била огромна.

Според него условията в България за развитие не са привлекателни. Бих искал да остана в България, но не виждам смисъл, каза той.

На това мнение е и бронзовият медалист Михаил Ковачев от Природоматематическата гимназия в Шумен, който също мисли да продължи пътя си извън страната.


Адрес на статията
Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: Курсови работи по информатика

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40