Вече и масовката на ДС-ченгетата влиза в политиката. Ако всички кадесарски куки сбъднат мечтите си, страната ще се превърне в пълна ДС-ченгесарница. Заетите капии на областни управители (щатни от ДС, „изключенията” на Борисов), агентурното окупиране на кметските кресла в големи градове, овладяването на места на общински съветници в градове като Варна, докараха нещата дотам, че ДС-ченгетата да потърсат реализация вече и като кметове на малки общини, села и паланки.

Този път герберите си намериха майстора. „Изключенията” на Борисов ЩЕ са правило при Сергей. Но „тайно”… Станишев едва ли е най-големият виновник за батака с досиетата и ДС-ченгетата, но перфидността на внушенията му, че никой не се бил интересувал от темата, издава фамилната му обвързаност с „великия” Съветски съюз.

Какво обединява Първанов, Станишев и Борисов –  „изключенията” и Правилото, разбира се. ДС-ченгетата са маята между БСП и ГЕРБ – конспиративната им изначална коалиционност, пардон. Така и така Първанов и Борисов се чували все по-често, научаваме със сърдечен трепет и без никаква изненада, защо да не обсъдят кадровото обезпечаване на листите с ПРАВИЛНИ ДС-чингита?!

„Шибаният народ” на Божовците всичко ще понесе. Всичко минава по тези ширини. Гребенаров – изключение. Симеонов – изключение. Божовчето – изключение.

Но не са виновни само такива като Първанов, Станишев и Борисов. Даже не толкова те са най-големите грешници. Отвратителните циници в големите посолства на западняците, които обикаляха като изоглавени централите на СДС през 1990 и 1991 г., за да налагат консенсуса на „Кръглата маса”, бяха най-мерзките шибаняци. С малки изключения – като Сол Полански и Роди Мур, разбира се. Те бяха радикално настроени и точни. Принципни. Но масовката на боклуците в амбасадите ги намачка за месеци. Желев и Луканов бяха обикновени „хористи”. Костов изобщо не пееше в „хора”.

Как да не прави сега „изключения” Борисов?!

Но какво идва? Великата електорална „авантюра” на кадесарите се задава с пълна сила. И защо не? Векереец като Данчо Симеонов ли няма да мотивира векереец като ОлегАтанасов да се включи в щабистката дейност по местния вот „отсреща”? Всъщност „щабистите” вече се активираха. С малък гаф – с една седмица закъснение вдянаха, че Павел Димитров е дал интервю (на 5 август на Диана Желева и Vnews.bg), че няма да се кандидатира за кмет на Варна. Стават такива грешки. Но те осветиха апокалиптичния гняв на отстранени векерейци от други векерейци. Така абмициозните бивши служители на ІІІ управление на ДС (ВКР) се хванаха за гушите. Не само във Варна. Но в морската столица взаимната омраза на политизираните векерейци е неистова.

На фона на техните „премервания” врътките на отворковците от ВГУ на ДС са къде-къде по засукани. Някои мнителни наблюдатели в посолствата дори смятат, че повечето от мераклиите за позиции в местната власт от кохортите на ВГУ са на път да се договорят и да си разпределят пайовете.

Каквото и да ви говорят, винаги става дума за сучене на пари от властта, разбира се. За правене на пачки от бъдещи сделки с имоти, парцели, концесии.

Някои може да се изкарат и идеалисти. Като в община Аврен, да речем. За там са се наточили поне двама от ВГУ. Единият като нищо ще се изкуши да вземе за заместник съседа си в Приселци – бопаджията, за да цунка и вота на герберите. Майтап, бе Марине, шегичка.

Ченгеджийският модел на герберното управление изпра миналото на ДС-ченгетата. Никакви скрупули вече. Никаква гузност.

Десарският натиск по общините на родното Черноморие ще бъде легендиран по обичайния начин – „независими” кандидати, подкрепени от патриотични крилца и партийки явно, и от БСП тайно, разбира се. (Пример – Аврен!) При ГЕРБ нещата са точни – никакви мистерии. Там всичко е „изключение”.

Ще се кешят мангизи. Ще се лъже. Ще се вадят компромати. И в същото време ще се сговарят „опонентите” от различните управления на ДС. Защо пък „Гоце” да не се изкуши да предложи договорка на Борисов – дружката им Митьо Гестапото да бъде главен републикански координатор на десарската изборна завера.

След вота някой мръсник-циник от голямо посолство в София може да каже – пак ДС-ченгетата взеха властта. Как да ви помагаме?! 20 години я пеят тази песничка отвратягите. И зад кадър си връткат игричките с патроните на родните ДС-ченгета.

Така от позицията на „Гоце” до селския кмет „Мунчо” страната ще попадне под властта на десарската чалга. Междувременно някоя герберна Клара може да изкара една нашарена карта, за да покаже как партията на Борисов мачка наред.

Социолозите ще се правят, че не забелязват срамната активност на избирателите. Да не би „Гоце” да се засрами с колко гласа бе избран?

Защо някой офицер от ВГУ да е по-лош от „секретния сътрудник” „Гоце”? Или от онова „изключение”, пръкнало се от кощунствено измисления реликварий с мощите? Колко глави имаше Предтечата, апропо? Да не би управленията и отделите на ДС да са били по-малко? Колко ли ДС-мощи ще се откриват по земите български след време?

ДС-поклонниците на мощите винаги са се точили само за едно – за мющерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40