Рори Макинис е британски тинейджър, който няма как да е чувал за Божидар Димитров и Димитър Туджаров – Шкумбата. И все пак делото му може да се окаже сериозно свързано с България и управлението на ГЕРБ – Рори е нарисувал на покрива на семейното имение в живописната английска провинция един още по-живописен фалос, който е толкова голям, че се вижда и на Google Earth.

Само един толкова космически фалос може да символизира летните достижения на властта у нас, която дава все по-ясен отговор защо не може да се справи с икономическата криза – защото е некомпетентна.

Тази некомпетентност вече става нещо като реално случващ се виц – Шкумбата не само е обявен за родолюбец, а и става консул. Божидар Димитров пък решава, че Созопол е вторият Йерусалим. Решението е подплатено с „научни“ доказателства изведени от няколкоминутно посещение на терен. Всичко е ознаменувано с опелото и разнасяне на някакви предполагаеми свети мощи из града, включително в присъствието на Симеон Дянков. Мислех, че поне той не би участвал в такъв фарс. Обаче участва, барабар със сребърната мощехранилница на Бойко.

Да, по някакъв перверзен начин е забавно да гледаш Божидар да говори за „новия Йерусалим“ след като малко преди това се е подигравал на „грандоманията на скопяни“. Весело е и да слушаш как същият най-голям националист в държавата говори, че сме „шибан народ“. Но никак не е забавно да знаеш, че хора като него и Шкумбата (с професионален стаж като електрошлосер) всъщност вземат отговорни решения.

Медиите обаче са доволни. „Новинар“ преди няколко дни излезе със заглавие „Истина е! Мощите край Созопол са на Йоан Предтеча“.

Едва ли са негови. И Созопол няма да стане новият Йерусалим. Но ако някой от ГЕРБ се сети да се запознае с Рори Макинис, може да го помолим да нарисува нещичко и в центъра на София. Ще ни отива за пред света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40