Ние от Кафене.нет обикновено се въздържаме да изказваме лични мнения и позиции, защото такова ни е „тежкото наследство“ от Би Би Си. 

Понякога обаче чашата прелива. През последната седмица тя преля два пъти очевидно и още безброй пъти невидимо за повечето нас.

Най-напред брат на Милен Велчев съобщи, как започнал с 5 хиляди долара и с търговия с руска фирма във Виена. Сега той е един от най-богатите хора в България заедно с бившия финансов министър от правителството на НДСВ, който по някаква случайност е негов брат.

Друг член на управлявалата многократно партия БСП информира вчера, как започнал бизнеса си с 2.40 лева в джоба, но сега кара „Майбах“, а личният си самолет е изоставил заради кризата.

В същото време много хора в страната, която страда от тотален административен и политически хаос и тежка икономическа криза, се оплакват, че „няма демокрация, при бай Тошо беше по-добре“.

Нека се замислим: да, демокрация няма наистина, ако изключим парламентарните избори, които се провеждат периодично. Пазарната икономика е като мъждива свещ и на практика носи печалби само на едрите олигарси от средите на ДС и БСП.

Защо е така обаче?

Спомнете си началото на т.нар. преход, който все още продължава, независимо какво ви казват социолози, политолози и политици, и няма да свърши докато на сцената продължава да бъде партията, която задкулисно дърпа конците на икономиката и политиката.

Та, в началото беше дворцовият преврат от 10 ноември 1989 година. Той беше направен, за да се прикрие това, което ставаше в действителност зад сцената.

Невидимо от погледите на 8 милиона мишлета, Държавна сигурност и велможите на БКП раздаваха пари от държавния резерв и български предприятия в чужбина на свои хора – офицери от комунистическата политическа полиция и верни кадри на Партията.

Така БКП и ДС назначиха своя икономически и бизнес елит, превърнал се в политически. По-късно премиерът Андрей Луканов – също така от БКП, промени законите, за да позволи разграбването на страната. Също от свои хора, разбира се.

Последва тоталното ограбване на всички държавни активи в периода на управлението на Луканов, Димитър Попов и Любен Беров. По времето на Жан Виденов /комсомолски деец/ бяха ограбени спестяванията на българските граждани: най-напред чрез фалит на банките, а след това чрез обезценяване на валутата.

В крайна сметка в България се стигна до мечтата на БКП/ДС – страната е изцяло в ръцете на бивши партийни секретари и комсомолски дейци, както и офицери от ДС и техните наследници. Трябва ли да посочваме имена? Не, вие ги знаете и ги виждате всеки ден по телевизията, чувате ги по радиото, имената им са по първите страници.

БКП/ДС създадоха в България условия за процъфтяване на шуробаджанашкия бизнес и псевдопазарната икономика на монополите, които разбира са в ръцете на „наши момчета“. Това, естествено, не е пазарна икономика.

Демокрацията се крепи на измислиците на политически партии, които с много малки изключения са отново творения на БКП/ДС. Всяко тяхно действие има за цел не развиване на демокрацията и на гражданското общество, а точно обратното – дискредитация на свободата, откритостта, прозрачността, конкуренцията и честната надпревара.

Разбира се, за всичко това допринасят повечето медии, най-важните от които са също така в ръцете на бившите офицери от ДС и БКП.

Всичко това може да ви изглежда като конспиративна теория или заговор, който е твърде сложен, за да бъдат истина. Всекидневният ни опит обаче доказва обратното.

Нека завършим оптимистично с една новина от днес:

Завод за боклук, който ще носи името на министър-председателя Бойко Борисов, обмислят да построят от Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП), каза председателят му Николай Белалов, предаде репортер на БГНЕС.

Става дума, както може би се досещате, за младежката комунистическа организация на БКП/БСП/ДС, в която се коват новите кадри. За тях не е ясно дали ще има пари, но със сигурност ще им обещаят да ръководни постове. Да, за да ви ръководят следващия път.

И, така, когато БКП/ДС/БСП под съкращението ДКМС построят новия завод, кръстен на „ББ“, нека изпратят в него най-напред своето Политбюро, начело с всички „позитаници“. Тогава, може би, най-после ще си отдъхнем. Защото без тях плъховете- бизнесмени ще се оттеглят от кораба в посока Австрия и Холандските Антили. Там, където сега са парите им, откраднати от вашите спестявания и предприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40