Лондонските летища Хийтроу и Станстед, летищата в Саутхемптън, Глазгоу, Единбург и Абърдийн може да прекратят работата във връзка с подготвяната стачка на персонала, съобщава БиБиСи.

Синдикатите обявиха, че членовете на шест летища, собственост на  компанията BAA, са се обявили за провеждане на протестни действия.

Профсъюзът Unite обяви, че за провеждането на стачка са гласували 74% от участниците в гласуването или от общо 6185 синдикалните членове са участвали 3054.

По този начин, „за“ вота са гласували по-малко от половината от всички членове на съюза.

Стачните действия са провокирани от исканията на служителите за повишаване на заплатите.

Ако дружествата и синдикатите не могат да се споразумеят, летищата ще затворят. Съпричастност ще изразят и пожарникари, служителите по сигурността, инженери и технически персонал от.

Двете страни се надяват да избегнат най-лошия сценарий и планират да продължат преговорите.

По закон профсъюзите са длъжни да декларират датата на акциите си най-малко една седмица по-рано. Така летища могат да спрат да работят след 23 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40