Една от причините блог като „False Flag” да бъде създаден беше натрупването на множество важни събития от различни части на земното кълбо, които са абсолютно игнорирани в българското интернет и медийно пространство. Иронията е, че ефектът от тези събития има огромно отражение върху българското общество и всеки път се случват „толкова изненадващо”.

Банките спряха да дават кредити изненадващо.

Горивата продължават да покачват цените си изненадващо.

Икономиката ни навлиза се превърна в нестабилна изненадващо.

Гърция се срина като държава изненадващо.

Нямаме адекватно образование, здравеопазване или социално осигуряване. Изненадващо.

Близкият изток е горещият ръжен тази година, който заплашва да хвърли световната икономика в нова рецесия.

Един от конфликтите, който има потенциала да причини подобно събитие е откритата война между йеменското правителство и „Ал Кайда”.

От началото на годината освен множеството кръвопролития по улиците на страната, са проведени над десет операции на „Ал Кайда” срещу различни правителствени структури. В една от тези акции дори беше нападната централната сграда на „мукхбарата” или разузнавателната служба на страната. В отговор на случващото се САЩ вече обявиха, че ще дарят безвъзмездно над един милиард долара на Йемен за противодействие на стратегията на „Ал Кайда”.

Големият проблем е, че йеменският клон на „Ал Кайда” е изграден от множество ислямски радикали, прекарали последните десет години в постоянни войни. До преди година същата тази структура се криеше из планините и пещерите на Пакистан, днес тя осъществява офанзиви срещу цели градове.

Бойците на „Ал Кайда” атакуват полицейски участъци, пътни блокади, разузнавателни офиси и дори добре защитеният бункер на йеменското правителство. През септември структурата дори официално публикува списък с 55 йеменски политици, бизнесмени, разузнавачи и специалисти по национална сигурност, които ще бъдат убити до края на годината.

В унизителна атака на 20-ти Август, отряд на „Ал Кайда” обкръжила местният пазар в град Лоудар и публично екзекутирали всички войници, които пазарували до момента, докато те се молели за живота си.

В отговор на това нападение, йеменската армия е мобилизирана и осъществява ежедневни рейдове. Този петък дори бе проведен обстрел с артилерия над град Хута и криещите се в него терористи.

Нови фронтове се отварят постоянно във войната срещу тероризма. Предвид бомбастичната ситуация в Близкият Изток, Европа е под директна заплаха, но изглежда, че отново всички ще са много изненадани, когато най-лошото се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40