КНСБ плаши с протести

Изпълнителният комитет на КНСБ настоява министър-председателят Бойко Борисов и ръководеното от него правителство да изтеглят от Народно събрание законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване (КСО), съобщиха от синдиката.

“Законопроектът посяга без стойностни аргументи на завоювани права на българските граждани и прехвърля тежестта на тежката финансовата ситуация в осигурителната система единствено върху работещото население, а предвидените промени не решават ефективно нито краткосрочно, нито в дългосрочен план финансовите проблеми на Държавното обществено осигуряване”, категорични са от КНСБ.

Те заплашват, че ако не бъде оттеглен спорният законопроект, ще прибягнат към протестни действия.

“КНСБ настоява министърът на труда и социалната политика да заеме публична позиция в подкрепа на увеличение на минималната работна заплата, която има пряко отношение към ръст на минималните осигурителни доходи за най-нискоквалифицираната категория персонал и цялостно подобряване приходите на осигуряването”, допълват още хората на Желязко Христов.

Адрес на статията
Етикети: ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40