Я готова! А ты готов?
Поджигать ночью машины ментов?
Это как правило жизни, признак хорошего вкуса
В отношении тех, для кого закон – мусор».

Този припев от песента «Готов» на група «Барто», с която московския електропънк-колектив излезе на митинга-концерт в защита на Химкинската гора на Пушкинския площад на 22 август. Вчера музикантите са били привикани за разпит от ГУВД Москва – музикантите са заподозрени в екстремизъм.

«На 3 септември на нас ни се обадиха и настоятелно ни препоръчаха да се явим на Петровка, 38, за да дадем показания по повод текста на нашата песен «Готов», с която участвахме на Пушкинския площад на 22 август, – разказа за «Новой» вокалистката на групата Мария Любичева. – Днес ние се свързахме с адвокат. следващата седмица ще отидем на Петровка, и ще разберем ккаво искат от нас. По телефона ни съобщиха, че нашите действия на Пушкинския площад – «са лоши», че всичко това може да се свърже с екстремизъм, и нас ни грози обвинение. Какво ще стане по-натам, щесе разбере след експертиза».

Припомняме: На 22 август на митинга-концерт в защита на Химкинската гора на Пушкински площад също излязоха Юри Шевчук и Катя Гордон. Музикантите свириха без звукоусилватели апаратура – милицията не позволи техниката да се закара на площада.

http://www.novayagazeta.ru/news/872062.html

препратка: http://avtonom.org/node/13237

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40