От един от „враговете на държавата и народа”…
26.09.2010

Г-н премиер,
Аз съм един от „враговете на държавата и народа“ – един от онези с неплатените осигуровки.

В интерес на истината от 18 месеца нямам пропусната вноска – но само защото държавата си ги взима направо от заплатата ми, без да ме пита. Това обаче не е важно. Важното е, че принципно аз не съм съгласен да плащам за нещо, което не потребявам. Затова никога не съм плащал здравни осигуровки лично и доброволно.

Вследствие на този мой избор пък здравните ми права са прекъснати – нещо, което ме устройва напълно. По тази причина всеки път, когато отида на зъболекар /други проблеми за късмет нямам/, аз си плащам и прегледа, и манипулациите, и консумативите в кеш – по пълните им пазарни цени. Не искам и не получавам никакви отстъпки и това е съзнателен мой избор.

И точно тук се завръзва проблемът, г-н премиер – заради Вашето твърдение, че „за лечението на здравно неосигурените плащат хората, които си внасят осигуровките“. Това, г-н премиер, не отговаря на истината. Това, г-н премиер, е клевета и обида.

Затова – преди да помисля как точно да формулирам жалбата си до съда по правата на човека в Страсбург срещу противоконституционната практика със задължителните осигуровки – Ви призовавам да обясните по кой точно начин НЯКОЙ ДРУГ плаща за моето лечение, при положение, че аз си плащам всичко по пълните му пазарни цени? По кой точно начин аз съм В ТЕЖЕСТ на здравната каса и на гражданите, които си внасят осигуровките изрядно?

Г-н премиер, задавам Ви този въпрос лично от мое име – но съм сигурен, че той вълнува още десетки хиляди граждани на тази държава. Именно затова Ви призовавам – Вас лично, защото Вие твърдите, че аз съм в тежест на редовните платци, както и цялото ръководство на МЗ и НЗОК – моля Ви, обяснете публично по кой точно начин здравноосигурените граждани плащат и моето лечение, при положение, че аз плащам всяка процедура по пълната й стойност?

P.S. Изпращам това писмо до медиите, защото смятам, че темата заслужава публичност.

С уважение:
Ангел Влахов, гражданин /все още/ на Република /все още/ България

One thought on “Открито писмо До г-н премиера на Р България Бойко Борисов”
  1. Аз съм с прекъснати здравноосигурителни права. Но не се тревожа така, както ти се тревожиш. Знам за несправедливите здравни осигуровки и ми е ясна целта на Бойко с такива заповедни изказвания. На правителството им се иска да възпитат в хората данъчна култура. Насилствено и със страх. Насилствено, защото теглят от заплатата ти (която вече удобно се превежда по сметка в банка) и страховито, защото декламират казармени стихотоворения по ТВ (вие сте врагове, те са приятели). Опитват се да изкоренят тарикатлъка на дребния бизнес и да напълнят хазната от печалбата на обикновения човек и на обикновения му бизнес. Здравният ни стандарт е убийствен. Аз също си плащам на зъболекаря и на прегледите и на лечението но усещам, че нещо не е както трябва. Не се нервирам, защото доктора отсреща е наясно с нещата и ако му намекна за проблема го отегчавам единствено.
    Какво е решението ли. Революция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40