Германският журналист Юрген Рот призова българското правителство да се заеме с организираната икономическа престъпност, съобщи БНТ.

В Брюксел Рот участва заедно с вицепремиера Цветан Цветанов в дискусия, посветена на едногодишното управление на ГЕРБ, организирана от близката до германската десница фондация „Ханс Зайдел”.

“В миналото Бойко Борисов е имал връзки с фирми от групировката ТИМ. Интересното е, че г-н Танов, директор на митниците, обвини ТИМ в редица дейности, представляващи организирана икономическа престъпност. И сега като са на власт, нищо не се случва. Какъв е резултатът от всичко това?”, попита германският журналист.

„Юрген Рот си е извоювал едно име, една позиция, една безкомпромисност в оценките си срещу проблемите, които има с организираната престъпност в Източна Европа. Така че в тази посока, повече го приемам като нещо градивно. В началото на демокрацията бяха създадени много силови структури. Много от тях преминаха в белия бизнес. Все пак трябва да имаме сериозни доказателства, които да кореспондират с нарушения на българското и европейското законодателство”, отвърна Цветанов.

Вицепремиерът обяви, че негови близки са го съветвали да не участва в една събитие с разследващия журналист, но той смятал, че няма неудобни въпроси. Той запозна участниците в конференцията с постигнатото срещу организираната престъпност – 60 мащабни операции за 1 година и множество законодателни промени. „Върнахме държавността”, похвали се Цветанов.

Рот каза, че по-скоро одобрява действията на сегашното правителство, но изрази съмнения, че докато разбива едни групи, си затваря очите за друга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40