Юрген Рот притисна Цветанов с неудобни въпроси за ТИМ

Германският журналист Юрген Рот призова българското правителство да се заеме с организираната икономическа престъпност, съобщи БНТ.

В Брюксел Рот участва заедно с вицепремиера Цветан Цветанов в дискусия, посветена на едногодишното управление на ГЕРБ, организирана от близката до германската десница фондация „Ханс Зайдел”.

“В миналото Бойко Борисов е имал връзки с фирми от групировката ТИМ. Интересното е, че г-н Танов, директор на митниците, обвини ТИМ в редица дейности, представляващи организирана икономическа престъпност. И сега като са на власт, нищо не се случва. Какъв е резултатът от всичко това?”, попита германският журналист.

„Юрген Рот си е извоювал едно име, една позиция, една безкомпромисност в оценките си срещу проблемите, които има с организираната престъпност в Източна Европа. Така че в тази посока, повече го приемам като нещо градивно. В началото на демокрацията бяха създадени много силови структури. Много от тях преминаха в белия бизнес. Все пак трябва да имаме сериозни доказателства, които да кореспондират с нарушения на българското и европейското законодателство”, отвърна Цветанов.

Вицепремиерът обяви, че негови близки са го съветвали да не участва в една събитие с разследващия журналист, но той смятал, че няма неудобни въпроси. Той запозна участниците в конференцията с постигнатото срещу организираната престъпност – 60 мащабни операции за 1 година и множество законодателни промени. „Върнахме държавността”, похвали се Цветанов.

Рот каза, че по-скоро одобрява действията на сегашното правителство, но изрази съмнения, че докато разбива едни групи, си затваря очите за друга.

Адрес на статията
Етикети: , , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40