Днес Европа бе заляна от стачки.

В Брюксел около 100 000 демонстрираха срещу мерките за съкращаване на разходите, които редица правителства в Европа прилагат, за да се справят с растящите си дългове.

Редица държави също са обхванати от протести.

В Испания се проведе обща национална стачка, която парализира Мадрид. Демонстранти влизаха в магазини и офиси на банки и се опитваха да накарат служителите да спрат работа.

Протестите се ръководят от профсъюзите.

Транспортът в страната е почти изцяло блокиран.

В Гърция също се провежда общонационална 24-часова стачка.
Транспортът не работи, а най – големият митинг протест ще се проведе в 18 часа на площад Клавтмонос в Атина.

В другия край на Европа, в Дъблин, мъж влезе през вратата на парламента с бетоновоз, покрит с плакати с лозунги против банките. Така той протестира срещу огромните суми, излети от правителството за спасяването на банките.

В България положението също е критично, но явно българите сме овце и ни е хубаво да ни мачкат.

Все още няма изгледи кризата да свърши, но явно на народите им писва да търпят подигравките с тях. Дали все пак не идва краят на Европейския Съюз?

Ето как коментира ситуацията профсъюзната конфедерация на ЕС – „Не ние предизвикахме кризата. Сметката трябва да бъде платена от банките, не от работниците”.

Солидарност в борбата на всички трудещи се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40