60-годишен мъж замери с обувка гръцкия премиер Георгиос Папандреу. Инцидентът стана в събота по обед в Солун, където Папандреу открива 75-я Международен панаир. Когато премиерът напускал панаирната палата, към него се приближили двама непознати мъже, единият от които хвърлил обувка по него, но не го улучил. Така Папандреу стана третият държавен ръководител след Джордж Буш Младши и Тони Блеър, атакуван по този оригинален начин.

Полицията веднага е арестувала “шегаджията”, който в момента дава показания пред органите на реда в Главна дирекция на полицията в Солун. Според гръцките медии той е от град Флорина и е баща на учител, който не е получил назначение. След като попаднал в ръцете на персоналната охрана на министър-председателя, той крещял: „Долу хунтата“ и „Предатели“. Пред полицията оправдал действието си с твърдението, че Папандреу бил разпродал Македония. Самият премиер запазил хладнокръвие по време на инцидента.

Цялото гръцко политическо ръководство се намира този уикенд в столицата на гръцка Македония за откриването на Солунския панаир, който се смята за едно от най-значимите събития в септемврийския календар на страната. Синдикатите също преместиха протестите си в Солун, където тази вечер е предвидено голямо профсъюзно шествие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40