Утре времето ще е предимно облачно, с леки превалявания, слаб до среден вятър от северозапад, и земетресения до 4 степен по скалата на Рихтер…

Днес цял ден четох коментари…

Чета, значи, коментарите из Интернет на тема земетресението. И за да се върши работа, и да спестя време на другите любопитни, предлагам кратък дайджест:

Силно се е усетило на летището. Ама не се разбира при излитането ли, или при кацането.

Това земетресение е наказание за софиянци, защото са надути. А е било само толкова, понеже в София живеят почти само провинциалисти, и по-точно селяни. Как може като стане земетресение в София да пише, че е в София, а като стане в Горно Нанадолнище, да пишат само “на 150 км източно от София”?

Витоша е всъщност вулкан, който ще изригне всеки момент. Поне един очевидец съобщава, че даже вече е започнала да пуши. Основно от комина на метеостанцията на Черни връх, но се очаква скоро и от барбекюто на “Бай Кръстю”. След което ще изригне отведнъж. Не се знае какво.

Всъщност земетресението е много по-силно, отколкото се е предполагало. По съобщения на очевидци се е усетило също така във Варна, Гоце Делчев, Тутракан и в Аляска.

На един очевидец чак бирата до него му се отворила сама. Друг земетресението го вдигнало във въздуха, и хвърчал напред-назад из стаята чак докато му свършил джойнта.

Почти няма форум, където да е съобщено за земетресението, и да не се вихри лют спор дали е виновен Костов, или тройната коалиция.

Няма почва за безпокойство. Министър Цветан Цветанов е съобщил, че епицентърът вече е разкрит и арестуван.

Земетресението е имало два епицентъра: под Симеоновско шосе, в Мировяне, под Аерогарата, в Овча купел, в Бояна, под булевард “България”, на 80 км югоизточно от София, в квартал Курило и на още няколко други места.

Земята вече не ни обича. Това е, защото сме много греховни, и Господ не ни обича. Но няма страшно – пак Цветан Цветанов провежда в момента операция “Земетръсите”, и всеки момент се очаква Господ да бъде арестуван и да му бъде предявено обвинение. След което продажният съд да го пусне от ареста срещу минимална гаранция.

Земетресението е, защото в момента копаят метрото. Понеже София е върху подземна река (от това са многото минерални извори), тия тунели я правят нестабилна, и се очаква да пропадне с 50-100 метра. Подрусва от време на време, защото вече е започнала да пропада. Ама като пропадне цялата, ще друсне поне 15 по Рихтер. Затова и самият Дънов е казал в София да не се строят високи сгради.

Не, не е затова. Бойко Борисов си играе сутрешния тенис, и е ударил малко по-силен сервис. При това е загубил един гласоподавател, който от земетресението се е събудил, а какви само мадами е сънувал…

И затова не е. Някой от босовете на “Овъргаз” е изпуснал повечко газ, като е научил, че газта щяла да поевтинява. По тази причина земетресението беше кръгово, с форма на осмица.

На един от пострадалите за малко да му падне монитора от компютъра. Което иде да рече, че данните за 3.5 не са верни – няма как да не е било най-малко 3.7. На различните етажи обаче се е усетило много различно. Най-силно е било на етажите между 21-вия и минус втория.

Важно е да сте подготвени за земетресение. Запасете се с фенерче, вода и свирка за децата, и стойте далеч от прозорците. Ако земетресението започне, се скрийте под рамката на вратата, под маса или под стол. В краен случай си сложете леген на главата. Ще сте готов Рицар на печалния образ.

Земетресението не е толкова лоша идея. Да беше по-силно, щеше да се поразчисти презастрояването – всички нови сгради щяха да изпопадат, както са строени. Светът щеше да пее за нас и да събира пари да ни помага. С които пари щяхме да си настроим обратно сградите (пак със същото качество), и да се върнем в изходното положение.

Абе вие какво се майтапите със земетресенията? Това не е смешно! Като ви тресне утре, ще видите вие!

Чета, и се чувствам като Петър Моканина…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40