КНСБ призовава всички свои членове и български граждани на протест заради пенсионната реформа.

Протестите започват на 16 септември с палатков лагер пред парламента, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров.

Тогава депутатите ще разглеждат промените в Кодекса за социално осигуряване. Синдикатът настоява законопроектът да бъде оттеглен и да бъде възстановен диалогът между институциите.

„Някой ни е опрял пистолет в челото и в тази ситуация не можем да водим преговори, трябва да премахнем пистолета“, коментира Пламен Димитров.

С подписката, която ще стартира също на 16 септември, КНСБ призовава всички граждани да защитят социалните си права.

КНСБ са против повишаването на осигурителния стаж с 3 години, повишаването с 2 години на възрастта за пенсиониране на работещите в опасни условия на труд, нарастването на учителския стаж с 3 години, отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж, липсата на здравеопазване за всички и намерението да се отнеме доплащането за „клас” на над 80 000 административни служители, посочи Пламен Димитров.

Към протестите се очаква да се присъединят и здравните работници.

КНСБ предлага и на КТ „Подкрепа“ спешно да свика ръководния си орган за съгласуване на общи протестни действия.

На 7 октомври се предвижда националния протест пред парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40