Автомобилите от кортежите на НСО така си газят от години. Много преди Георги Първанов да стане президент. Още повече лета преди Бойко Борисов да е премиер на България. Политизирането в момента няма да реши проблема. Просто ще изпъстри форумите в сайтовете с цветисти изрази. Само два примера от форумите в петък вечерта – „копеленцата от охраната” и „комплексари”, набутващи хората в канавките.

Но наследеността на свинщините на някои гардове не отнема отговорността на Първанов и Борисов. Миналата година на 15 август моторист пострада заради същата причина. Тогава ескортът на премиера засече моторист и го набута в канавката. Варненецът се превърна в каскадьор по неволя.

Криенето на инцидента бе жалко. По-късно медиите отразиха визита на лидера на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров, при пострадалото момче в болницита. Сега екипи от охраната на президента намачкаха колите на „обикновените граждани”.

Цяло чудо е, че все още (в последно време…) няма загинали заради безобразията на пилотните автомобили на НСО. Но и да има, не дай си, Боже, пак „обикновените граждани” ще са виновни. Няма друг начин. Гардовете газят, избутват, мачкат. Случката по пътя за Ловеч е повече от обичайна – колите на НСО постоянно навлизат в насрещното платно, за да ПОКРИЯТ движещите се автомобили. Карането по средата на пътя е просто ритуал за автомобилите от кортежите.

Няма смисъл от излишен патос. Първанов едва ли може да бъде определен като „смело сърце”. Сега пиарите му ще въртят телефони като изоглавени. Шефовете на НСО ще лъжат като отвързани. Но президентът ще инкасира рейтингов удар. На хората им писна от наглостта на шофьорите на НСО.

Миналата година Борисов бе съвсем в началото на мандата и имаше космически рейтинг. Сега Първанов е на финалната права. Отива си. Пътник е от голямата политика. Освен това екипите на Борисов (по наши наблюдения) се съобразяват в известна степен след инцидента край Варна м.г.

Има и друго. Шефът на НСО се чувства задължен на Първанов заради потушаването на скандала с прогонения офицер – Николай Марков. И вероятно натяга обстановката около охраната на началника си. Но кадрите по националните тв канали направо размазват рейтинга на Първанов. Текстовете в най-големите сайтове – също.

Този път Георги Първанов ще трябва да вземе мерки. Защото ще дойде ден, когато някой куражлия българин няма да се дръпне от освирепелите водачи на МПС-та на НСО. И ще стане кървава  касапница. Дано не идва този ден.

Първанов вероятно ще бъде смазан от „мъка”, ако това се случи. Ако оцелее. Защото каквото и да правят, гардовете от НСО изобщо нямат ресурса на кортежите на Владимир Путин и Рамзан Кадиров.

versia.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40