Днес, когато се каже „11 септември“ хората правят асоциация с атаките в САЩ, но има един друг „11 септември“, много по-зловещ и по-черен – този от 1973 година. Тогава не са отвлечени няколко самолета, бутнати няколко сгради и убити няколко хиляди човека. Тогава е отвлечена цяла една страна, а убитите през годините на фашистки терор са десетки хиляди. Става въпрос за фашисткия преврат извършен на 11 септември 1973 в Чили от Пиночет.

И макар медиите и политиците да се опитват всячески да потулят този „11 септември“ за сметка на другия, то хората помнят – особено в Чили. И тази година хиляди са излезли по улиците за да напомнят, че фашизмът не е загинал заедно с края на Втората световна война. Той продължава да бъде толериран и подкрепян от множество „леви“ и десни политици, „демократизатори“, военни, попове и всякакви други изроди. И не става въпрос само за примери от близкото минало като Чили на Пиночет и Испания на Франко. Дори и днес съществува една откровено фашистка държава – Иран.

В Чили тази година са били извършени 221 ареста във връзка с протестите срещу годишнината от военния преврат. 85 от арестите са в столицата Чили. Съобщава се за трима ранени полицаи по които е стреляно.

http://sysiphus-angrynewsfromaroundtheworld.blogspot.com/2010/09/chile-riots-and-arrests-on-anniversary.html

One thought on “11 септември 1973”
  1. Има и друг 11 септември… През далечната 1867 г. в САЩ в местността Маунтийн Медоуз от мормони фанатици са избити на 140 американски заселници. Голяма част от избитите са жени и деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40