„Великолепната шесторка“ и „Байландо“. Някои защитници на този тип шоу биха казали, че те правят нещо наистина значимо. Аз бих казал, че това е гавра.

Да обвържеш една благородна кауза с корпоративни интереси е повече от жалко и опасно. NOVA и bTV се надпреварват кой ще хапне по-големия дял от зрителите, кой повече смс-и ще изпрати. И зад всичко това ни убеждават, че това е за благородна кауза. Видите ли, ако гласувате, ще помогнете на децата в нужда или на онези, които биха станали част от високия процент на смъртност.

Гледайки клиповете на Ани Салич за кампанията покрай „Великолепната шесторка“ се чудя, защо някой смята, че е редно всичко това да се върши. Самият клип, който аз гледах, е сниман в дом за сираци от няколко месеца до 3 годинки. Знае ли телевизията подробности за живота на тези деца? След този дом, до навършване на пълнолетие много от тях сменат по още 4-5 подобни дома. За нещастие не всички са столични и спретнати, като онзи в клипа на Ани Салич. Повечето са ужасни и децата виждат много неща там. Знае ли телевизията, че служителите в домовете вземат по 350 лв. в голямата си част, освен лекарите, а смените достигат и по над 10 часа? Че липсват кадри? Че се взимат по няколко смени, а понякога не се излиза в отпуск по цяла година? Или, че се чудят как да помагат на децата там и, ако не са чужденци и добри българи да носят помощи, децата ще са много по-зле?

Знаят.

Мога да кажа огромно браво на Красимира Обретенова за писмото й. Дано се прочете от повече хора, защото много ми се иска тези предавания да не изпълнят целите си. А именно- да напълнят гушата на някой друг, много различен от децата с увреждания, децата на Хаити или белите мечки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40