В опита си да прехвърли вината за провала на политиката на правителството си в сферата здравеопазването, вчера премиерът Борисов отново излъга нагло и безпардонно като каза, че пари от бюджета на НЗОК са били използвани за изплащане на пенсии.

И за да не бъдем голословни, то ето какво е заявил министър председателят Борисов вчера на срещата си с Българския лекарски съюз – „Преди с парите за здраве са се плащали пенсии, вече трябва да отиват само за здраве“

Интересното е, че както бившият финансов министър Пламен Орешарски, който каза, че „ никога от 2000г не са плащани пенсии от парите на НЗОК. Това не станало и сега при управлението на ГЕРБ“, така и председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, която подкрепи думите на Орешарски казвайки „Аз съм съгласна с г-н Орешарски – не са взимани средства за пенсии от средствата на НЗОК. Никой не е пипал здравните вноски за други плащания…“, говорят точно и ясно съвсем друго. А едва ли можем да кажем, че Менда Стоянова таи топли чувства към Орешаески и предишните управляващи, сега опозиция

Изглежда премиерът в опита си да тушира напрежението сред лекарското съсловие и да избегне стачките на лекарите отново е прибегнал до добре използваните от него оръжия – лъжата и манипулацията.

Интересно е с какъв акъл е тръгнал да го прави, след като знае, че лъже и тази лъжа скоро, ама много скоро ще бъде разобличена. И докога премиерът на България ще продължава да лъже народа, който го е назначил на тази длъжност, в опитите си да прикрие своята и на своето правителство некъдърност и явния провал на политиката, която води.

Твърде много започнаха да стават лъжите на Борисов и твърде нагли. Явно разчита, че пиарите и проправителствените медии ще прикрият това. То не бяха лъжите за профуканите от предходното правителство пари, за необезпечените договори, за свалянето на осигуровките…

А и като казахме осигуровки се сещаме, че в програмата на ГЕРБ имаше нещо за 5% намаление на осигурителната тежест. Е, намалиха я с 2%, но вчера стана ясно, че от 2011 година ще има повишение на осигуровките с 3%, което е фактическо повишение на осигурителната тежест с 1 %. И всичко това на фона на поредното увеличение на осигурителните прагове за различните професии.

Истината е елементарна и неприятна. Тази партия и това правителство дойдоха на власт благодарение на огромна кошница лъжи и манипулации и с нулева компетентност за управление на държавата. И в опита си да прикрие управленската си импотентност продължава с безочливите си лъжи и манипулации. Едва ли вече са много онези, които вярват в непрестанните оправдания на Борисов с управлението на предишното правителство. Все пак вече мина почти година и половина от управлението на ГЕРБ.

Забелязваме и началото на тиражирането на нова лъжа. Този път, според нея, виновен е средния ешалон в държавното управление, който видите ли бил сложен там, забележете…. отново от предишните управляващи. Хайде стига бе Борисов. Четири години ли ще се оправдаваш с предните. То е ясно, че за пет пари читава работа не можеш да свършиш, ама поне си го признай, вместо да търсиш оправдание за собствената си некъдърност и некомпетентност във всички преди теб, с изключение на дружката ти Иван Костов.

Но българският народ едва ли скоро ще разбере, че го лъжат нагло и безпардонно. Той иска някой като Тато, а за сега Борисов успешно се справя с тази задача, имитирайки последния комунистически водач на България. Все пак имаше достатъчно време да се изучи на това докато го пазеше.

Но както всяка лъжа, така и тези на Борисов един ден ще лъснат и ще разкрият истината. А тя, истината, не е лицеприятна. Лошото е, че отново народът на България ще бъде потърпевш от поредния експеримент.

И господин премиер, престанете да лъжете. По-добре кажете истината, колкото и да не е приятна за Вас и водената от Вас партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40