Ето официалното изявление на пресцентъра на МВР, преписано дословно или с елементи на разсъждение от медийните драскачи и разпространено по средствата за масова дезинформация:

Специализирана съвместна операция по пресичане дейността на нерегестрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”

Акцията е реализирана при съвместни действия на прокуратура, МВР и ДАНС

Днес окръжните прокуратури в Благоевград, Пазарджик и Смолян, във взаимодействие с МВР и ДАНС проведоха специализирана операция по пресичане дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”. Извършени са процесуални действия /обиски, претърсвания и изземвания/ на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура.
Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред. Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна.
Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в гр.Айндховен-Холандия и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия. След атентатите на 11.09.2001г. централата и е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.

http://press.mvr.bg/NEWS/news101006_02.htm

Нека обаче първо направим един разбор на прессъобението на МВР, преди да разгледаме вчерашната случка в контекста на събития, случващи се по света и у нас.

Фактическия резултат от специализираната операция, отделно от медийната шумотевица е, че въпреки извършените „процесуални действия“, няма нито арестувани, нито повдигнати обвинения. Което може да  означава няколко  неща – или операцията  е провал за прокуратура, МВР и ДАНС, съобщението на пресцентъра е голям гаф, защото изкарват, че едва ли не са арестували Осама Бен Ладен, докато техните хора са били обградени от тълпата в къщата на имама, или имаме „активно мероприятие“ преследващо определени цели.

Пресцентъра на МВР ни разказва по-горе, приказки от хиляда и една нощ за това, че едва ли не в България действат структури на организация свързана с атентатите от 11 септември. За всеки човек, който не е индоктринириран от пропагандата е ясно, че атентатите от 11 септември не са дело на ислямисти. Но да приемем че е така – у нас действат опасни ислямисти. Чисто оперативно е странен и неправилен начина по който действаха вчера службите. А и става въпрос за предварително съгласувана,  съвместна операция, тоест плана е разписан лично и от Цветанов и от Йовчев.

Как би трябвало да действат на теория „спецовете“ – цивилни коли с цивилни агенти отиват, дигат си набелязаните хора  с книгите и компютрите , качват се по колите и всичко приключва за пет минути.

Но те правят нещо съвсем друго, а именно,  демонстративна акция в регион , окървавен от ДС по време тайния Възродителен процес срещу помаците от началото на 70-те години, където в момента безработицата е огромна и хората мизерстват. Реакцията в Лъжница е показателна – дансаджиите и полицаите са обкръжени от стотици гневни селяни, които на изпроводяк, след като все пак им позволяват да напуснат селото, им изпочупват с камъни прозорците на автомобилите…

„Хора от селото атакуваха служителите на ДАНС и Районното полицейско управление в Гоце Делчев и не им позволиха колите с натоварената иззета при обиска литература да потеглят за София. В центъра на събитието в село Лъжница вчера бяха и бившият районен мюфтия Айдън Мохамед и областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин“, пише вестник „Струма“.

Ето какво каза една жена от Лъжница пред БНТ:

Защо не хващат бандитите , ще ни барат тука религията, която е най-чиста, която ни възпитава да не крадем, да не лъжем, да вярваме”

Книгите кофискувани като опасни вчера от дома на имама Мохамед Канбер, се оказа, че вече  са минавали през службите при внасянето им в България. Тогава са ги върнали на Канбер, преценявайки ги като безопасни . ..

Мисля, че с изключение на „полезните идиоти“, които ще повярват, че МВР и ДАНС вчера са направили голяма операция срещу радикалната ислямистка организация Ала Бала, представлявана в България от имама на село Лъжница, на всички останали е ясно, че тук има и нещо друго.

В последните две седмици, службите на западните държави, съвместно или поотделно, през няколоко дни разкриват заговори за предстоящи атаки или терористични групи. „Мумбайски сценарии“, увеличаване на степента на опасност, предупреждения да не се пътува в определени държави и т.н. Зад всичко това разбира се седи вездесъщият  Осама,  които лично бил разпоредил атаки в Европа,  най – вероятно от командния си пункт „Пещера“ в Тора бора…Истерията явно е дошла в повече за някои правителства, защото вчера представител на немските спец-служби призова колегите си от другите страни да престанат да плашат хората, а да си вършат работата…

Ако с вчерашните си действия, нашите служби са решили по „терористична“ линия да отчитат точки пред западните другари, то с резултата от акцията определено няма да успеят…

Тогава остава като единствено логично обяснение „Активно мероприятие“ , целящо тестване на реакцията на религиозно малцинство ( отварям скоба за форумни и други виртуални олигофрени , т.нар. помаци не са етническо малцинство, те са  българи), при евентуален конфликт или размирици.

Този конфликт може да се предизвика изкуствено в бъдеще,  с цел дестабилизация на  България заради геополитически интереси на определени външни сили, заради  отклоняване  вниманието на хората от изключително тежките социално – икономически проблеми и насъскването им едни срещу  други на религиозен и етнически признак, заради нетърсене на наказателна отговорност от определени политико-олгархични групи, структури или лобита.

Иронията е, че във вчерашните събития, сегашната власт и подопечните и служби е възможно да са играли само статисти и сценични работници и даже да не са се усетили…А ако вчера се беше проляла кръв?

Кой може да организира такова „мероприятие“  в българските условия дава отговор „самият“  Мохамед Канбер:

„Опитва се да се осъществи криминализация на имамите – да ни представят в очите на хората,че едва ли не сме готови камикадзета“, каза Камбер. Той допълни, че никога не е имал проблем с ДАНС, че на няколко пъти е бил привикван през определено време за справка и предположи, че може би обявеният за главен мюфтия Недим Генджев „има пръст в това“.

А ние ще добавим, че Генджев е офицер от Първо главно управление на ДС, което е и отговора на загадката коя е структурата в сянка,  контролираща  политическия , икономическия, културния и религиозния живот в България и е способна да предизвика много неща включително и междуетнически и религиозен конфликт.

Интересни неща станаха през последните няколко дни, които според мен също са парчета от пъзела,  като например тази много странна влакова катастрофа, отказът на Ердоган да се срещне с Доган, театралното представление на Атака в Парламента, но това са само догадки, а и може да става въпрос за друг пъзел…

9 thoughts on “Милиционери нападнаха вчера село Лъжница”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40