- Без Лого - https://bezlogo.com -

Самоорганизация и взаимопомощ в село Климентово

[1]Вестник „Сега” [2] съобщи за чудесен пример на самоорганизация и взаимопомощ в едно варненско село – Климентово. Пътят, който свързвал селото с отсечката Варна-Албена, бил в трагично състояние и вече 20 години държавата така и не могла да го ремонтира. Поучени от неволята си, хората от Климентово се самоорганизират и със собствени средства и сили, в извънработно време, се заемат с ремонта на 4- километровия път. 30-40 души на възраст между 17 и 78 години, оставяйки на заден план личните си ангажименти, започват да полагат ежедневен доброволен труд в името на общото благо. За 8 дни са запълнени 4000 дупки, които държавата не е успяла да запълни за 20 години!

Кметският наместник Киро Михов коментира:

„Такава задружност, такъв сговор не бях виждал. Да ти стане мило да гледаш как хората се събират, помагат си. Дори се сърдят, че е почнала работата, пък не си ги извикал”

Сговорна дружина планина повдига.

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Самоорганизация и взаимопомощ в село Климентово"

#1 Comment By Peshak On 28 октомври 2010 @ 13:31

Всичко изглежда чудесно, само една мисъл ме гложди: Климентовци да не би да правят пътя, щото да вдигнат цената на имотите си в този курортен край и да ги разпродадат накрая. Защото ако е така, тази трудова проява ще се нарича инвестиция.