Ако сте ходили във Видин, знаете, че градът е обезлюден. Там никога не е имало проблеми с паркирането в центъра, но това не попречи на кмета Румен Видов, който явно вижда надалеч, да предложи въвеждането на Синя зона.
Как да не се запитаме на кого ще бъде възложен проектът? За това „задълбочено проучване“ ли отиват държавните пари?
Капитализъм в действие, отговарящ на приетата от всички политици идеология, че „не е важно какви са нуждите на населението, а как можем да измъкнем пари от държавата и хората“.

Общинският съвет одобри предложението на кмета за въвеждане на „Синя зона” във Видин
Петък, 08 Октомври 2010 13:28
Е-мейл Печат ПДФ

Общински съвет– Видин прие с 23 гласа „за” предложението на кмета Румен Видов за проектиране и внедряване на система за кратковременно паркиране и контрол в централната градска част. Въздържали се и против нямаше сред общинските съветници. Предложението на кмета за въвеждане на „Синя зона” във Видин е резултат от увеличаване броя на автомобилите и като следствие от това липса на достатъчно места за паркиране в града. Предложена е вече схема, обхващаща близо 1000 паркинг места по централните улици.

След щателно проучване на проблема и запознаване с добрите практики се налага изводът, че най-оптималното решение и от икономическа гледна точка е въвеждането на т.нар. „Синя зона”. Тя ще е напълно съобразена със съвременните методи на кратковременното платено паркиране (КПП). Предстои възлагане на проектиране и въвеждане на платена зона за паркиране във Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40