Поредният скандал, свързан със служители на НСО, вероятно трябва да постави най-после на дневен ред реформирането на службата. Джандарите от НСО не компрометират ли вече президента Георги Първанов?!

Гавазите от НСО този път изкомандориха ошашавени меверейци да задържат Бианка Илич (Супер Бианка). От кого пазят Първанов – от една артистична репортерка ли? Къде остана прословутото хладнокръвие на Първанов?! Какво се случва със свободата на словото?

Първанов е образцов представител на политическата „класа” в България. Нищо не му струва от протести срещу НАТО да прегърне идеите и практиките на пакта. Нищо не му струва от топли чувства към диктатор като Слободан Милошевич да премине в „отбора” на евролидерите.

Но как е възможно доказаният представител на родния „елит” да допуска да го вкарват в блатото на властовия кич – „слизането до народа” в Перник беше историческа глупост, а декорацията му – потресаваща безвкусица от годините на Соца.

Скандалът с джандарите от НСО покри смешните напъни на президентските пиари да изобразят началника си като национален лидер в „отделно взет град” – в случая Перник, който пък бил близо до Сирищник и т.н.

Изпълненията на президентските пиари са кахър на отиващия си президент. Но екипите, които го пазят от любовта на невинните репортерки, не са само негова работа. Как се получава така, че момчетата от НСО, които пазят Бойко Борисов, Цветан Цветанов и останалите „елитни”, не мачкат репортерите (Не че гардовете на Борисов не са някак прекалено множко и не маршируват в кичов „холивудски” стил край него.), а охраняващите президента се изявяват като редови „силоваци”. Че и началници на МВР – сякаш терористи нападат президентския кортеж!

Цветанов наистина е за смяна с гърченето си през последните дни. Крайно време е Борисов да престане със задкулисните комбинации с Първанов. Ако ще маха Цветанов, да го разкара – но да не унижава полицаите пред развилнели се джандари от една охранителна служба.

В същото време Първанов не трябва ли най-после да се засрами и да вземе мерки за озаптяването на „силоваците” от НСО?!

Чували сме как Първанов се обръща на малки имена дори към недолюбващи, меко казано, БСП журналисти. Е, да – това беше на 20 ноември 1998 г., Първанов беше само лидер на БСП, а на първа страница на „Монитор” грееше убийствено заглавие – червените не можели да си плащат парното на „Позитано” 20. И още – Първанов беше гост на форум на партията на д-р Петър Дертлиев и нямаше как да не е респектиран от лидера й. Това беше един друг Първанов.

Но постоянното ограждане с „охранителна” прислуга (Не дай, Боже, група чеченски „джихадисти”, примерно, да реши да удари кортежа – кой ще опази гардовете от НСО тогава, меверейците ли плашливи?!), както и отъркването до евролидерите, променя и най-скромните партийни шефове.

Гавазите от НСО вече се оливат. Тази служба вероятно не може да бъде реформирана и може би трябва да бъде закрита. И да бъде изградена нова държавна охранителна служба – със закон и прочие. От охраняващи бандити джандарите „елитни” се превърнаха в нагли мутри на държавната трапеза. Кой ще ги спре – в понеделник намачкаха репортерка, а утре може да гръмнат някой гражданин край кортежа, защото си е бръкнал в джоба?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40