Събрали се български и европейски социалисти на форум да оплакват свободата на словото в България.
По този повод нека припомним класациите за свободата на словото в страната ни за последните няколко години, докато те бяха на власт.
2006: 35
2007: 51
2008: 59
2009: 68

За тази година страната изгуби две позиции и е на 70-то място. Причината е, че не са разкрити и няма никакво реално движение по разкриването на следните престъпления, извършени докато Станишев беше премиер:
– атентатът срещу жилището на журналиста Васил Иванов от Нова Телевизия;
– заплахите с киселина срещу журналистката Мария Николаева;
– нападението срещу журналиста Асен Йорданов в Бургас;
– убийството на хроникьора на мафията Георги Стоев;
– опитът за убийство на главния редактор на ФрогНюз Oгнян Стефанов.
И това са само престъпленията срещу живота и здравето на журналистите. Тук не броим съдебните процеси, сплашванията, уволненията и издаването „вълчи билети“ от канцелариите на Дондуков.
Сред гостите на височайшия форум блести с отсъствието си главният прокурор Борис Велчев, който трябва да отговаря за несвършената работа на правораздаването.
За сметка на това там се пъчи Кристина Патрашкова, съдружничка на бившата говорителка на ДАНС Зоя Димитрова във в-к „Галерия“. По времето на Димитрова ДАНС се беше превърнала в политическа полиция: подслушваха се журналисти, затваряха се сайтове, а Алексей Петров лично „профилактираше“ собствениците им.
Твърди се, че същият чрез подчинените си мутри е „реализирал“ неуспешната екзекуция на Огнян Стефанов като „подарък“ на патрона си. По същия начин предшествениците му от ДС „подариха“ Георги Марков на техния си патрон.
Впрочем оказа се, че патронът им е общ и със сегашната власт, и то не само заради бленуваната несвършена „една стотна“. И при ГЕРБ многобройните служби нароили се от кадрите на ДС продължават ревниво да крият истинските убийци на Георги Марков, а също така не са си мръднали пръста да разкрият нито едно от гореизборените престъпления.
Поради това последното място на България в ЕС по медийна свобода е напълно заслужено. Заслужени са и лицемерните вопли на оплаквачите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40