Анастасия Балездрова
С традиционното предаване на знамето на Атинската политехника, изцапано с кръвта на студентите, загинали при  героичните събития отпреди 37 години започна шествието, което отбелязва годишнината от славната дата. На кратката церемония пред историческата сграда бяха споменати са имената на всички убити студенти. “Братя вие сте живи и ни показвате пътя”, извикаха в отговор днешните студенти в политехниката и потеглиха на годишното си шествие из центъра на гръцката столица, което по традиция ще завърши пред сградата на американското посолство.
По пътя си из централните атински улици те скандират: “Американци, убийци на народите”, “Политехниката е жива и ни кани за нови борби”, “Политехниката не беше празник, а революция и народна борба”, “Независимост и народно управление”, “Революциите не се поставят в музеи”, “Напред за политехниките на нашето поколение”.
Над 7 хиляди полицаи охраняват центъра на Атина, сградите на държавните институции и на американското посолство, за да се избегнат размирици. В полицейската операция участва и хеликоптер.
Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40