Техниките за наблюдение навлизат и се разпространяват с такава скорост във Великобритания, че регулаторите се затрудняват да са в крачка, пише “Дейли Телеграф”, като се позовава на Кристофър Греъм от Комисията за информацията към британския парламент.

Въпреки ходовете на правителство да ограничи нарушаването на личното пространство, нова вълна от техники на наблюдение рискува да засили повече от всякога навлизането на държавата в личния живот на хората, сочи доклад на правителството. Отбелязва се, че визуалните, прикрити, информационни и други форми на наблюдение продължават да се развиват и че повечето от тях отиват отвъд границите на допустимото.

Комисията дава пример с проект на полицията в Мърсисайд да използва безпилотни хеликоптери за наблюдение. Според нея е твърде вероятно те да станат широко разпространени и да се използват за Олимпийските игри през 2012 г. Шест други полицейски отдела вече обмисляли да използват безпилотните машини, за да следят дали боклукът се изхвърля на определените за това места.

Британците отдавна са най-наблюдаваните граждани в демократичния свят заради редица системи като видеокамери за улично наблюдение, огромни държавни бази с данни и споделяне на лична информация, припомня вестникът.

По БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40