Денят на народните будители 1-ви ноември ще бъде следващият ден на протест за българското образование и наука. Този път от страна на Софийския университет ще протестира цялата академична общност – преподаватели и студенти.

Софийски Университет „Свети Климент Охридски“ – националният образователен и научен център, воден от своята обществена мисия и верен на демократичните традиции иска да изрази своята тревога от държавната политика в областта на висшето образование, както и от липсата на ясни приоритети и недостатъчното им финансиране в проекто-бюджета на Република България.

Академическият съвет на Алма Матер кани преподавателите, студентите и служителите на протест, който ще се проведе на 01 ноември 2010 г. – Деня на народните будители пред централния вход на Ректората.

Сценарий:

10:15 часа Членовете на Академическия съвет се събират в зала 1.
11:00 часа Академическият съвет, предвождан от жезълоносец и Ректорското ръководство излиза на стълбите на централния вход на Ректората.
11:05 часа Слово на Ректора – проф. дин Иван Илчев.
11:10 часа Академичната процесия поднася венец на паметника на Свети Климент Охридски.
11:15 часа Ректорът прочита Декларация на Академическия съвет.

Надяваме се, че колегията ще изрази съпричастието си в нашето общо дело.

Но това не е всичко. От 10:30 до 16:30 на площад „Народно събрание“ студенти от Художествената академия, Музикалната академия, Софийския университет и НАТФИЗ, както и младите учени от „Когито“ ще протестират с художествени изяви.

~събитието във Facebook~

Заповядайте и вие!

One thought on “Денят на будителите – ден на протест за образование”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40