Колет с бомба поставиха пред посолството на България в Гърция. От министерство на външните работи потвърдиха, че в пакета е имало експлозив. Бомбата беше взривена контролирано от сапьори. Други два експлозива гръмнаха в гръцката столица пред две посолства.

Според първоначалната информации пакетът е стигнал до посолството с куриер. При проверка на пощенската кореспонденция на посолството ни в гръцката столица, металодетектор е засякъл метално съдържание в един от пакетите.

Установено е, че колетът е бил изпратен от гръцки гражданин, който е собственик на фирма за медицинско обслужване и член на българо-гръцката търговска камара. След като служителите се свързали с въпросното лице, той отрекъл да е изпращал подобен колет. Служителите на българската мисия в Гърция са реагирали изключително бързо и са подали сигнал в полицията. Още вчера те са получили инструкции за действие при подобна ситуация.

Полицията в гръцката столица Атина засече няколко колети с бомби. Eдин от тях дори избухна, като рани леко служителка на куриерска фирма. Междувременно стана ясно, че експлозия е избухнала пред посолството на Швейцария в Атина. До момента няма данни за пострадали. Часове по-късно пред посолството на Русия също избухна бомба. До момента няма информация за жертви и щети.


3 thoughts on “Масова бомбардировка на посолства в Атина; българското по чудо оцеля”
  1. http://www.focus-news.net/?id=f16260
    Никога, човек със специфични здравословни проблеми не бива да спира да си пие хапчетата – в противен случай може да се влоши и стане експерт по сигурността в Столична община!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40