Няма да има социален мир, докато няма социална справедливост!

Основният извод  след „колетната акция” на гръцките въоръжени групи, който няма да бъде прочетен във водещите медии  или изявленията на официални представители е, че системата за сигурност на Гърция и ЕС като цяло,  беше преодоляна по елементарен начин, като в потенциална опасност беше поставен включително живота на лидери на ключови държави (Германия).

Акцентирам върху думата „потенциална”, защото въпреки медийните бръщолевеници за кръвожадността на „терористите” и желанието им да всеят хаос, страх и ужас, стана ясно, че експлозивите в колетите са били слаби. Тоест,  не са търсени човешки жертви и разрушения защото ако беше обратното резултата щеше да е посолства в руини и десетки разкъсани от взривовете.

Тези дни прочетохме доста „упражнения” на тема какви са мотивите на терористите, на какъв принцип са подбрали дестинациите за пощенските „пратки” и т.н. Но никой не зададе, да речем този въпрос :

„Защо се харчат милиарди за сигурност, антитероризъм, системи за наблюдение и следене на хората, нови оръжия и т.н, когато няколко 20-тина годишни момчета успяха с 10 кашона и 20 пиратки да направят  за смях евроченгетата от различни държави и структури?”

Защо не се дадат тези милиарди за социални дейности, образование и здравеопазване?

Няма да има социален мир, докато няма социална справедливост! Нека който може, да помисли върху този лозунг на гръцките анархисти и тогава може да стигне до истината за целите, мотивите, практически и идеологически на „терористите”.

Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Pingback: Плод&зеленчук

  2. Pingback: Андрешко

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40