- Без Лого - https://bezlogo.com -

Убийство на египтянин от двама нацисти разтресе Лайпциг

[1]През юли месец 2009 г. Германия беше разтресена от убийството на египтянката Маруа Ел-Шербини, която бременна бе намушкана над 18 пъти насред съда в Бремен.

Тогава в Intidar бяха пуснати няколко публикации, които даваха яснота по делото и защо беше убита младата жена (вижте тук [2], тук [3] и тук [4]). Явно подобни убийства, предприети от нацисти няма да свършат, защото…

…Вчера в Лайпциг е убит 19-годишният египтянин Маджди Камал Калада. Той е наръган два пъти и издъхва в ръцете на майка си, която дава информация [5] на египетския вестник „Al Youm“. 40 минути по-късно убийците са заловени, благодарение на камерите в района на ресторанта, където е убито момчето. Двамата задържани са Даниел (32) и Томас (28), по чиито дрехи имало свастики и надпис: „Смърт на враговете на нацизма!“.

След Маруа Ел-Шербини, това е второто подобно убийство, извършено по етнически причини. Двамата задържани са заявили пред полицията, че момчето „изглеждало прекалено източно“, затова го нападнали.

Ескалацията на ислямофобия и ксенофобия дават свобода на нео-нацизма, който става все по-популярен. Това, разбира се, води до два ефекта: върху местните (германци) и чужденците. Погребението на Маджди в понеделник ще бъде съпроводено от протест срещу нацизма и нападенията.

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Убийство на египтянин от двама нацисти разтресе Лайпциг"

#1 Comment By Плод&зеленчук On 1 ноември 2010 @ 16:25

Така е, двама души са малцинство.